بررسی دانش وعملکرد پرستاران بخش های ویژه نسبت به پیشگیری از پنومونی مرتبط به ونتیلاتور

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 8، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JNE-8-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 233
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه عکاف زاده

Master of Critical nursing care, Nursing Research Center, Kerman Medical University of Kerman, Iran

منصور عرب

Instructor, Medical Surgical Nursing Department, University of Medical Science, Bam, Iran

مه لقا دهقان

Assistance Professor, Critical Care Department, University of Medical Sciences, Nursing Research Center, Kerman, Iran

اعظم حیدرزاده

Department of Medical-Surgical Nursing, School of Nursing and Midwifery, Geriatric Research Center, Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran.

منصوره عزیززاده فروزی

Instructor, Medical Surgical Nursing Department, Nursing Research Center, University of Medical Sciences, Kerman, Iran.

چکیده

مقدمه: پنومونی مرتبط به ونتیلاتور یکی از عفونت هایی است که پرستاران می توانند نقش فعالی در پیشگیری و کنترل آن داشته باشند. این مطالعه با هدف تعیین میزان دانش و عملکرد پرستاران بخش های ویژه نسبت به پیشگیری از پنومونی مرتبط به ونتیلاتور در سال ۱۳۹۵ انجام گرفت. روش کار: این پژوهش توصیفی است که ۲۴۲ پرستار بعنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. نمونه گیری به صورت سهمیه ای انجام گرفت. از چک لیست خصوصیات دموگرافیک و پرسشنامه های دانش و عملکرد جهت جمع آوری داده ها استفاده شد؛ و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۰، و آزمون های من ویتنی، کراسکال والیس و ضریب همبستگی اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها:  میانگین و انحراف معیار سنی پرستاران شرکت کننده در مطالعه۸۷/۵ ±۹/۳۲ سال بوده است. همچنین نتایج نشان داد میانگین نمره دانش پرستاران نسبت به پیشگیری از پنومونی وابسته به ونتیلاتور ۲۹/۴±۰۲/۱۵ بوده است که از حد متوسط بالاتر گزارش شده است؛ علاوه براین میانگین عملکرد پرستاران ۴۲/۰±۴۸/۳ بوده است. یافته ها اختلاف معنی داری بین دانش و عملکرد پرستاران نسبت به پیشگیری از پنومونی وابسته به ونتیلاتور نشان نداد(۵۷/۰= P). نتیجه گیری: با توجه به میزان آگاهی و عملکرد متوسط پرستاران در مورد مراقبت های لازم در پیشگیری از بروز پنومونی ناشی از ونتیلاتور و نقش مهم پرستاران در این زمینه، با تخصیص منابع و آموزش پرستاران در زمینه مراقبت های لازم در خصوص پیشگیری از پنومونی ناشی از ونتیلاتور و درنتیجه تغییر در شیوه های مراقبت از بیماران تحت تهویه مکانیکی، می توان گام مهمی در پیشگیری از بروز پنومونی و پیامدهای ناشی آن در این بیماران برداشت.  

کلیدواژه ها

Ventilator-Associated Pneumonia, Nurse, Knowledge, practice, پنومونی مرتبط به ونتیلاتور, پرستار, دانش, عملکرد.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.