پیش بینی کننده های اضطراب و افسردگی بیماران پس از عمل جراحی پیوند عروق کرونر در هنگام ترخیص

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPN-2-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 290
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عزت پاریاد

Guilan University of Medical Sciences

طوبی حسین زاده

Guilan University of Medical Sciences

احسان کاظم نژاد لیلی

Guilan University of Medical Sciences

نازیلا جوادی

Guilan University of Medical Sciences

چکیده

مقدمه: اضطراب و افسردگی مهم ترین و شایع ترین پیامد روان شناختی در بیماران تحت پیوند عروق کرونر است. تعیین عوامل پیش بینی کننده بروز اضطراب و افسردگی بیماران می تواند درزمینه ارتقاء توانمندی آنان و کاهش رویدادهای قلبی منتج شده از برآیندهای علائم روان شناختی مفید واقع گردد. لذا این مطالعه به منظور تعیین عوامل پیش بینی کننده اضطراب و افسردگی بیماران هنگام ترخیص در بیماران تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر انجام گرفت. روش: این مطالعه از نوع توصیفی_ مقطعی است. ۱۷۰ نفر از بیماران تحت جراحی پیوند عروق کرونر بستری در بخش های جراحی قلب بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی گیلان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل مشخصات فردی و اجتماعی، مقیاس استانداردشده اضطراب و افسردگی بیمارستانی و پرسشنامه عوامل تنیدگی آور بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS v.۱۷ آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. یافته ها: بر اساس یافته ها به ترتیب ۷۵/۳۳% و ۸۳/۱۷% بیماران دارای اضطراب و افسردگی بیمارستانی حین ترخیص بودند. بر اساس آزمون لجستیک عوامل پیش بینی کننده اضطراب بیماران حین ترخیص، عامل تنیدگی آور "درد یا ناراحتی پس از عمل، جنس و سطح تحصیلات" و عوامل پیش بینی کننده افسردگی بیماران حین ترخیص عامل تنیدگی آور" عدم حمایت خانواده و اطرافیان "، سن و جنس" تعیین گردیدند. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان دهنده بروز اضطراب و افسردگی در بیماران تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر می باشد. لذا لزوم بررسی وضعیت روان شناختی این بیماران در دوره پیش از ترخیص و توجه به عوامل پیش بینی کننده آن به منظور برنامه ریزی مداخلات مناسب پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

Anxiety and depression, Hospital, Coronary artery disease., اضطراب و افسردگی، بیمارستان ،جراحی پیوند عروق کرونر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.