نگرش والدین نسبت به اختلال روانی فرزند

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPN-2-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا موقری

Tehran University of Medical Sciences

علیرضا نیکبخت نصرآبادی

Tehran University of Medical Sciences

عباس مهران

Tehran University of Medical Sciences

میلاد بازقلعه

Sabzwar University of Medical Sciences

شهرام رحیمی

Tehran University of Medical Sciences

چکیده

مقدمه: نگرش والدین عاملی موثر در پیش بینی، پیش گیری، کنترل و درمان اختلالات روانی است. علی رغم تحقیقات وسیع در کشورهای غربی، مطالعات اندکی در مورد دانش و نگرش مردم درباره اختلالات روانی در کشورهای غیر غربی انجام شده است. هدف از انجام این پژوهش تعیین نگرش والدین، نسبت به برخورد با اختلال روانی فرزندان بود. روش: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که در سال ۱۳۹۲ در کلینیک های تخصصی روان پزشکی اطفال دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گرفت. جامعه موردمطالعه والدین یا سرپرستان کودکان بودند که برای اولین بار جهت بررسی مشکلات رفتاری کودک خود به کلینیک های تخصصی روان پزشکی اطفال مراجعه کرده یا توسط مدرسه، مراکز مشاوره یا درمانی ارجاع شده بودند. حجم نمونه ۴۰۰ نفر و نمونه گیری به صورت نمونه گیری آسان (در دسترس) بود. ابزار گرداوری داده ها در این تحقیق، پرسشنامه جمعیت شناختی و پرسشنامه سنجش نگرش والدین بود. جهت تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده شد. یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که ۷/۹۳% از والدین نگرش کاملا مناسبی نسبت به برخورد با اختلالات روانی کودکان داشتند. بین نگرش والدین نسبت به اختلالات روانی با سطح تحصیلات (۰۰۱/۰> P) و وضعیت خانوادگی آن ها (۰۰۶/۰> P) رابطه معنی دار آماری وجود داشت. در سایر متغیرها ارتباط معنی دار دیده نشد. نتیجه گیری: یافته ها نشان داد والدین نگرش کاملا مناسبی نسبت به برخورد با اختلال روانی کودکان دارند. با توجه به نگرش والدین، می توان بسیاری از چالش هایی را که خانواده ها جهت ارجاع فرزند خود با آن روبرو بوده اند از بین برد. این امر ضمن کمک به پیشرفت علمی و بالینی گروه درمان، حساسیت زیادتر خانواده ها را در پی گیری اختلالات رفتاری به همراه خواهد داشت

کلیدواژه ها

attitudes, parents, children, mental disorders, نگرش، والدین، کودکان، اختلالات روان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.