نقش راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و عاطفه مثبت و منفی در پیش بینی تاب آوری زنان مبتلا به سرطان پستان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPN-4-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 240
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرنگیس شریفی باستان

Alzahra University, Tehran, Iran

سیده منور یزدی

Alzahra University, Tehran, Iran

شقایق زهرایی

Alzahra University, Tehran, Iran

چکیده

مقدمه:با توجه به نقش تنظیم هیجان در نحوه ی خروج افراد از شرایط استرس زا،پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و عاطفه مثبت و منفی در پیشبینی تابآوری زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شد. روش:طرح پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود.نمونه پژوهش شامل ۱۲۰ زن مبتلا به سرطان پستان بود که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس تاب آوری کانر و دیویدسون، تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی و همکاران و مقیاس تجارب مثبت و منفی دینر و همکاران استفاده شد. یافته ها:نتایج نشان داد که راهبردهای تنظیم شناختی هیجان شامل ارزیابی مجدد مثبت، سرزنش خود، اتخاذ دیدگاه و توجه مجدد به برنامه ریزی در ۴ گام در کل ۶۵% از واریانس تاب آوری را پیش بینیمی کنند(۰/۰۰۱ p< )، اما عاطفه مثبت و منفی قادر به پیش بینی تاب آوری نمی باشند. تاب آوری با راهبردهای مثبت تنظیم شناختی هیجان و عاطفه مثبت رابطه مثبت معنادار، با راهبردهای منفی تنظیم شناختی هیجان و عاطفه منفی رابطه منفی معنادار دارد (۰/۰۰۱  p< ). نتیجه گیری:با توجه به نتایج به دست آمده، به نظر می رسد که تقویت راهبردهای مثبت تنظیم هیجان باید به عنوان هدفی برای پی ریزی مداخلات و برنامه های آموزشی تاب آوری مورد توجه واقع شود.

کلیدواژه ها

Cognitive Emotion Regulation Strategies, Positive and Negative affect, Resiliency, Breast Cancer., راهبردهای تنظیم شناختی هیجان, عاطفه مثبت و منفی, تاب آوری, سرطان پستان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.