نقش دنیاخواهی و سازه های معنویت در تبیین سلامت عمومی در دانشجویان پرستاری و مامایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 4، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPN-4-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 177
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی سلیمی

Hormozgan University, Bandar Abbas, Iran

فرید یزدان پناه

Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran

مریم احمدی

Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran

اقبال زارعی

Hormozgan University, Bandar Abbas, Iran

پریا حسین زاده

Campus International, Kharazmi University, Tehran, Iran

چکیده

مقدمه: سلامتی بی تردید از مهم ترین ابعاد مسائل حیات انسان است و عوامل گوناگونی در فرد می تواند نقش اساسی در این مسئله داشته باشد. ازاین رو پژوهش حاضر باهدف بررسی نقش دنیاخواهی و تجارب معنوی در تبیین سلامت عمومی در دانشجویان پرستاری و مامایی انجام شد. روش کار: روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان پرستاری و مامایی دانشکده پرستاری و مامایی جندی شاپور اهواز در سال تحصیلی ۱۳۹۴ بودند که از میان آنان ۲۰۵ نفر به صورت نمونه گیری تصادفی موردمطالعه قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های زمینه یابی سلامت (SF۳۶)، دنیاگرایی (مسد) و تجارب معنوی روزانه (DSES) استفاده شد. داده ها از طریق همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره تجزیه وتحلیل شدند. یافته ها: نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که رابطه معناداری بین سلامت عمومی با دنیاخواهی و تجارب معنوی وجود دارد (۰/۰۵> P) و نتایج رگرسیون همزمان نشان داد که دنیاخواهی و تجارب معنوی باهم ۵۱/۵% از واریانس سلامت عمومی را تبیین می نمایند. نتیجه گیری: با توجه به این که دنیاخواهی و تجارب معنوی پیش بینی کننده سلامت عمومی هستند، می توان با کاهش دید دنیاطلبانه و افزایش معنویت سطح سلامت عمومی دانشجویان را افزایش داد.

کلیدواژه ها

Public Heath, Secularism, Spiritual Experiences, Nursing, Midwifery, سلامت عمومی, دنیاخواهی, تجارب معنوی, پرستاری, مامایی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.