بررسی ابعاد ادراک از خداوند در بیماران همودیالیزی شهر قزوین در سال ۱۳۹۵

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 5، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPN-5-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 360
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده زهرا حسینی گل افشانی

Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

سونیا اویسی

Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

فرنوش رشوند

Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

فاطمه گودرزی

Lorestan University of Medical Sciences, Khorramabad, Iran

محمد حسین مافی

Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

چکیده

مقدمه: ادراک فرد از خداوند شرط اساسی و پایه شکل گیری روابط انسان با محیط اجتماعی اوست. در واقع شناخت آگاهانه و درک عمیقتر افراد از خداوند در رفتار و کیفیت تعاملات روزانه آنها تاثیری بس شگرف خواهد داشت. مطالعه حاضر با هدف تعیین ابعاد ادراک از خداوند در بیماران همودیالیزی شهر قزوین انجام شده است. روش کار: مطالعه حاضر به شیوه مقطعی بر روی ۱۰۰ نفر از بیماران همودیالیزی مراجعه کننده به مرکز آموزشی و درمانی بوعلی سینای شهر قزوین انجام شد. نمونه ها به شیوه تصادفی طبقه ای وارد مطالعه شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ادراک از خداوند لارونس (۲۰۰۷) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۲ و آمار توصیفی و استنباطی (همبستگی پیرسون، من ویتنی و T مستقل، کروسکال والیس، ANOVA) انجام گرفت. یافته ها: یافته های مطالعه نشان داد بین زیر مقیاس های ادراک از خداوند "درک از مشیت الهی" با میانگین و انحراف معیار ۲/۳ ± ۶/۳۳ در سطح بالاتر و "درک از تاثیرپذیری خداوند" با میانگین و انحراف معیار ۳۴ ± ۲/۳۱ در سطح پایین تر قرار دارند. همچنین میزان ادراک از خداوند در افراد مونث با میانگین و انحراف معیار ۳/۱۰ ± ۶/۱۹۵ بالاتر از افراد مذکر می باشد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه با توجه به تفاوت جنسیتی مطرح شده می توان با برگزاری دوره های آموزشی آشنایی با مفهوم ادراک از خداوند و تاثیر ناخودآگاه آن بر کیفیت تعاملات روزانه، سبب افزایش توان خود مراقبتی و کیفیت زندگی بیماران دیالیزی شد.  

کلیدواژه ها

Perception of God, Hemodialysis, Patients, همودیالیز, ادراک ازخداوند, بیماران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.