بررسی استرس، اضطراب و افسردگی در دانشجویان کارشناسی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 6، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPN-6-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 447
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشید شمسایی

Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

صفورا یغمایی

Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

عفت صادقیان

Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

لیلی تاپاک

Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

چکیده

مقدمه: دانشجویان پرستاری در طول تحصیل خود تنش های زیادی را تجربه می کنند که با علائم روانشناختی مانند اضطراب، استرس و افسردگی توام می باشد. هدف از این مطالعه تعیین استرس، اضطراب و افسرگی در دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان می باشد. روش کار: در این مطالعه توصیفی - مقطعی، ۳۴۲ دانشجو کارشناسی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان با روش نمونه گیری سرشماری در سال ۱۳۹۶ وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ۲۱ سوالی سنجش استرس، اضطراب و افسردگی DASS و همچنین پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک بود داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-۱۶ و آزمون های آماری توصیفی و استنباطی تحلیل شد. یافته ها: نمونه های مورد مطالعه را ۱۶۵ نفر پسر (۲/۴۸%) و ۱۷۷ (۸/۵۱%) دانشجوی دختر تشکیل داده بودند. میانگین و انحراف معیار سن دانشجویان ۱۱/۳ ± ۷۷/۲۱ بود و ۵۲ نفر (۲/۱۵%) ترم یک و ۲۲۰ نفر (۳/۶۴%) ساکن خوابگاه بودند. یافته ها نشان داد که میانگین و انحراف معیار نمرات دانشجویان در ابعاد استرس، اضطراب و افسردگی به ترتیب ۲۷/۶ ± ۳۹/۸، ۲۴/۵ ± ۹۹/۴ و ۲۲/۶ ± ۳۹/۵ بود. بر این اساس ۹/۲۱ درصد از دانشجویان دارای علائم افسردگی خفیف تا بسیار شدید، ۱/۱۶ درصد دارای علائم استرس و ۷/۲۸ درصد دارای علائم اضطراب بودند و میزان اضطراب در دختران بیشتر از پسران بود. نتیجه گیری: شیوع افسردگی، اضطراب و استرس در دانشجویان پرستاری بالاست. برنامه ریزی به منظور ارتقا سلامت روان با هدف پیشگیری و مداخلات درمانی به موقع در دوره تحصیلی دانشجویان پرستاری ضروری می باشد.  

کلیدواژه ها

Depression, Anxiety, Stress, Nursing Students, استرس, اضطراب, افسردگی, دانشجویان پرستاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.