پیش بینی کیفیت زندگی بر اساس راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و مهارت های ارتباطی در پرستاران زن

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 6، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPN-6-5_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 259
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه قائمی

Ministry of health & education, Tehran, Iran

مهرانه سلطانی نژاد

گروه علوم تربیتی، واحد کهنوج، دانشگاه آزاد اسلامی، کهنوج، ایران

فرزانه خواجه

Hormozgan University of Medical Sciences, Hormozgan, Iran

چکیده

مقدمه: کیفیت زندگی بر همه ابعاد زندگی اعم از شخصی، تحصیلی و حرفه ای اثر می گذارد. بنابراین، ضروری است که عوامل موثر بر آن بررسی شوند. در پژوهش حاضر پیش بینی کیفیت زندگی بر اساس راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و مهارت های ارتباطی انجام شد. روش کار: پژوهش حاضر توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی است. جامعه آماری مطالعه شامل پرستاران زن شاغل در بیمارستان های دولتی شهر کرمان در سال ۱۳۹۵ بود. با روش نمونه گیری خوشه ای ۲۳۴ نفر انتخاب شدند. ابزار مطالعه شامل پرسشنامه های تنظیم شناختی هیجان (CERQ-۳۶)، مهارت های ارتباطی (CS-۳۴)، و کیفیت زندگی (SF-۱۲) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آماری ضریب همبستگی Pearson و رگرسیون چندگانه به روش رو به عقب در سطح معنی داری ۰۵/۰ و با کمک نرمافزار SPSS نسخه ۲۰ انجام شد. یافته ها: نتایج نشان داد رابطه مثبت و معنی داری بین راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و مهارت های ارتباطی با کیفیت زندگی وجود دارد(۰۰۱/۰ > P). نتایج تحلیل رگرسیون رو به عقب نشان داد که راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و مهارت های ارتباطی ۴۸% از واریانس بعد روانی و ۳۹% از واریانس بعد جسمانی کیفیت زندگی را پیش بینی می کنند. (۰۰۱/۰ = P). نتیجه گیری: با توجه به نقش معنی دار راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و مهارت های ارتباطی در پیش بینی کیفیت زندگی پیشنهاد می شود، راهبردهای سازگارانه در تنظیم هیجان و مهارت های ارتباطی از طریق کارگاه ها و کلاس های آموزشی به پرستاران آموزش داده شود تا زندگی آنان از کیفیت بهتری برخوردار شود.

کلیدواژه ها

Strategies, Cognitive emotion regulation, Communication skills, Quality of life, Female Nurses, راهبردها, تنظیم شناختی هیجان, مهارت های ارتباطی, کیفیت زندگی, پرستاران زن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.