اضطراب و افسردگی در پرتوکاران بخش های تشخیصی- درمانی و تکنسین های اتاق عمل

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPN-7-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 318
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده سلطانی پور

Faculty of Paramedicine, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran

ساحل حیدرحیدری

Faculty of Paramedicine, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran

چکیده

مقدمه: واکنشهای هیجانی نامناسب از جمله اضطراب و افسردگی تاثیر بسزایی بر حوادث و اشتباهات کاری دارد. سلامت بیمار با شرایط کاری و سلامت کادر تشخیصی-درمانی همبستگی مستقیم دارد. بنابراین، پژوهش کنونی با هدف تعیین و مقایسه میزان اضطراب و افسردگی و عوامل مرتبط با آنها در پرتوکاران بخشهای تشخیصی- درمانی و تکنسینهای اتاق عمل، اجرا گردید. روش کار: پژوهش حاضر، مقطعی از نوع توصیفی تحلیلی می باشد که از زمستان ۱۳۹۴ تا زمستان ۱۳۹۵ در مراکز آموزشی-درمانی منتخب شهر کرمانشاه انجام شد. ۱۰۶ تکنسین پرتویی و اتاق عمل با نمونهگیری در دسترس وارد مطالعه شدند. ابزار مطالعه، پرسشنامه استاندارد اضطراب و افسردگی "بک" و نیز پرسشنامه اطلاعات فردی بود. در پایان، دادهها وارد نرم افزار SPSS نسخه ۱۸ شد و توسط آزمونهای آماری توصیفی و استنباطی از جمله کلموگروف اسمیرنف، کای اسکوئر و آنالیز کوواریانس در سطح معناداری ۰۵/۰ تجزیه تحلیل گردید. یافته ها: ۴/۱۲ درصد از نمونهها از اضطراب متوسط، ۴/۳ درصد از اضطراب بالا و ۲/۴۶ درصد از درجات مختلف افسردگی برخوردار بودند. ارتباط آماری معنیداری بین میزان اضطراب و سابقه کار وجود نداشت (۳۷/۰=p) اما این ارتباط بین میزان افسردگی و سابقه کار معنیدار بود (۰۰۱/۰=p). نتیجه گیری: کادر تشخیصی- درمانی در معرض عوامل تنشزا و بروز واکنشهای هیجانی قرار دارند. پیشرفت در سرویس دهی و حمایتهای کافی، منجر به تامین نیروی انسانی سالم و در نتیجه ارتقای سلامت جامعه، میشود. بنابراین، آموزشهای لازم جهت رفع عوامل تنشزا و بهبود شرایط محیط کار به عنوان اولویت بهداشتی مطرح میگردد.   

کلیدواژه ها

anxiety, depression, radiation technologist, operating room technician, اضطراب, افسردگی, پرتوکار, تکنسین اتاق عمل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.