بررسی تاثیر هوش هیجانی بر صلاحیت بالینی دانشجویان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 7، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPN-7-3_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 250
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد ایمنی

Department of Operating Room, School of Paramedicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

میترا زندیه

Department of Operating Room, School of Paramedicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

علی مهدیون

Department of Operating Room, School of Paramedicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

چکیده

مقدمه: هوش هیجانی، توجه به احساسات و هیجانات خود و دیگران، تمایز گذاشتن بین آنها و استفاده از آنها برای هدایت افکار و اعمال خود می باشد. هوش هیجانی یکی از مولفه هایی است که می تواند بر روی صلاحیت بالینی و حرفه ای موثر باشد. این مطالعه به بررسی تاثیر هوش هیجانی بر صلاحیت بالینی دانشجویان اتاق عمل و هوشبری دانشکده پیراپزشکی همدان پرداخته است. روش کار: این پژوهش مقطعی از نوع توصیفی – همبستگی بود که بر روی ۵۴ دانشجوی اتاق عمل و هوشبری دانشکده پیراپزشکی همدان در سال ۱۳۹۷ انجام شد. نمونه گیری بصورت سرشماری و از کلیه دانشجویان اتاق عمل و هوشبری که کارآموزی در عرصه داشتند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش شامل پرسشنامه هوش هیجانی پرستاران ایمنی و همکاران (۲۰۱۸) و پرسشنامه ارزیابی صلاحیت بالینی لئو (۲۰۰۷) و همکاران بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ۲۳ تجزیه و تحلیل شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های همبستگی، کروسکال والیس، آزمون کای دو و رگرسیون استفاده شد. یافته ها: تحلیل داده ها نشان داد که بین هوش هیجانی و صلاحیت بالینی دانشجویان هوشبری، رابطه ی خطی مستقیم، مثبت و معناداری وجود داشت. از طرفی بین هوش هیجانی و صلاحیت بالینی دانشجویان اتاق عمل، رابطه ی خطی مستقیم، مثبت و معناداری وجود داشت. با توجه به نمره خود گزارشی هوش هیجانی دانشجویان که بین ۳۰۰-۶۰ بود، میانگین نمرات هوش هیجانی در دانشجویان هوشبری در حد خوب (۸۷%) و در دانشجویان اتاق عمل هم در حد خوب (۸۹%) بوده است. از طرفی با توجه به نمره خود گزارشی صلاحیت بالینی دانشجویان که بین ۲۷۵-۵۵ بود، میانگین نمرات صلاحیت بالینی در دانشجویان هوشبری در حد خوب (۸۴%) و در دانشجویان اتاق عمل در حد خوب (۸۶%) بوده است. ضمنا بر اساس دیگر گزارشی میانگین نمرات هوش هیجانی در دانشجویان هوشبری در حد خوب (۸۴%) و در دانشجویان اتاق عمل نیز در حد خوب (۸۶%) بوده است و همچنین میانگین دیگر گزارشی نمرات صلاحیت بالینی در دانشجویان هوشبری در حد خوب (۸۲%) و در دانشجویان اتاق عمل در حد خوب (۸۳%) بوده است. نتیجه گیری: بر اساس یافته های این مطالعه توصیه می شود مدیران و اعضا هیات علمی گروه های اتاق عمل و هوشبری نسبت به آموزش مهارتهای هوش هیجانی به دانشجویان جهت افزایش صلاحیت بالینی اقدام نمایند، تا دانشجویان از صلاحیت حرفه ای و بالینی بیشتری در مراقبت از بیماران برخوردار باشند.  

کلیدواژه ها

Clinical Competency, Emotional Intelligence, Operating Room, Anesthesia, صلاحیت بالینی, هوش هیجانی, اتاق عمل, هوشبری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.