سال انتشار: 1400
محل انتشار: پنجمین همایش ملی فیزیولوژی و بیوشیمی ورزشی
کد COI مقاله: SPORTIAU05_034
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 97
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 13 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مقایسه تاثیرات مصرف دانه کتان و عصاره خرفه پس ازیک دوره تمرین منتخب بر برخی شاخص های آنتروپومتریک و آزمون استاندارد در زنان غیر فعال
چکیده مقاله:
هدف از مطالعه حاضر بررسی مقایسه تاثیرات مصرف دانه کتان وعصاره خرفه پس از یک دوره تمرین منتخب بر برخی شاخص های آنتروپومتریک و آزمون استاندارد در زنان غیر فعال بود. در این مطالعه نیمه تجربی۶۶نفر زن سالم غیر ورزشکار بهطور تصادفی به شش گروه کنترل، تمرین، مکمل و تمرین+مکمل تقسیم شدند. در پیش آزمون و پس آزمون شاخص های ترکیب بدنی و آنتروپومتریک اندازه گیری شد. پروتکل تمرینی شامل۸هفته تمرینات هوازی بود که در هرهفته ۳ جلسه و هر جلسه به مدت ۶۰ دقیقه اجرا می شود آزمودنیهای گروه مکمل و تمرین-مکمل روزانه۷/۵گرم دانه خرفه و ۰/۰۶۲ گرم دانه کتان دریافت نمودند. برای تحلیل تغییرات شاخصهای اندازه گیری شده از آزمون های تحلیل کوواریانس و سطح معناداری۰/۰۵≥Pاستفاده شد. با توجه به نتایج تحلیل کواریانس برای وزن، دور کمر، دور باسن؛ نسبت دور کمر به قد، در آزمون کواریانس، فرض صفر رد می شود. اما این مقدار برای شاخص توده بدنی، و درصد چربی بدنی و نسبت دور کمر به باسن معنادار نبود. همچنین، برای وزن، شاخص توده بدنی، دور کمر،دور باسن، نسبت دور کمر به قد در آزمون کواریانس، فرض صفر رد می شود. ولی برای شاخص درصد چربی بدنی، و نسبت دور کمر به باسن معنادار نبود. علاوه براین، نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین دو گروه در شاخص نسبت دور کمر به باسن و درصد چربی بدنی وجود دارد (۰/۰۵>P). بین نمره شاخص های وزن، شاخص توده بدنی، دور کمر، دور باسن و نسبت دور کمر به قد در دو گروه تفاوت معناداری وجود نداشت. با توجه به نتایج بدست آمده از پژوهش حاضر، بکارگیری استراتژی های غیردارویی از قبیل مصرف حتی۸هفته ای دانه خرفه و یا کتان و یا اجرای۸هفته ای تمرین مقاومتی باعث بهبود شاخص های آنتروپومتریک و شاخص های ترکیب بدن زنان غیر ورزشکار می شود. از اینرو به نظر می رسد انجام تمرین مقاومتی و یا مصرف دانه خرفه و کتان و به ویژه ترکیبی از این دو می تواند به عنوان یک استراتژی، مکمل درمانهای اصلی دارویی درکاهش و یا بهبود شاخص های آنتروپومتریک و شاخص های ترکیب بدن زنان غیر ورزشکار به کار رود.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا SPORTIAU05_034 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1356294/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:آبلو، سهیلا و یزدان پرست، بهاره و نامنی، فرح،1400،مقایسه تاثیرات مصرف دانه کتان و عصاره خرفه پس ازیک دوره تمرین منتخب بر برخی شاخص های آنتروپومتریک و آزمون استاندارد در زنان غیر فعال،پنجمین همایش ملی فیزیولوژی و بیوشیمی ورزشی،گرگان،https://civilica.com/doc/1356294
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1400، آبلو، سهیلا؛ بهاره یزدان پرست و فرح نامنی)
برای بار دوم به بعد: (1400، آبلو؛ یزدان پرست و نامنی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- تاثیر ماساژ درمانی و تمرینات قدرتی بر شاخص های آسیب اندام تحتانی فوتبالیست ها
- بررسی تاثیر کشش عضلات بر عملکرد حس عمقی و تعادل در مفصل زانوی بازیکنان فوتبال بعد از خستگی موضعی
- اثر هشت هفته تمرینات DNS بر تعادل و عملکرد حرکتی بیماران مبتلا به آلزایمر
- بازتاب مسئولیت های مدنی مدیران باشگاه های ورزشی
- تاثیر ۶ هفته پیاده روی با شدت متوسط بر توان هوازی و ترکیب بدن دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهرستان بهشهر
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- درباره مقابله با شیوع ویروس کرونا (۶) بسته پیشنهادی برای مقابله با تبعات ویروس کرونا در ورزش
- راهکارهای حل مسئله «سلب امتیاز میزبانی باشگاه های ورزشی ایران»
- بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور (۴۹ . حوزه تربیت بدنی، ورزش و جوانان)
- تحلیل وضعیت مشارکت ورزش همگانی در ایران و تبیین چالش ها و موانع کلان
- موانع، الزامات و ملاحظات واگذاری باشگاه های فرهنگی - ورزشی استقلال و پرسپولیس
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.