تحلیل گفتمان انتقادی پست های اینستاگرام محمد جواد آذری جهرمی (وزیر ارتباطات دولت دوازدهم) بر اساس مدل وندایک ( ۲۰۱۶)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مطالعات زبان، ادبیات، فرهنگ و تاریخ
  • کد COI اختصاصی: LLCSCONF09_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 255
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا زارع

دانشجوی دکتری گروه زبان شناسی، دانشکده علوم انسانی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران

آمنه زارع

استادیار گروه زبان شناسی، دانشکده علوم انسانی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران

چکیده

اینستاگرام یکی از پرمخاطب ترین شبکه های اجتماعی است، که می تواند به عنوان یک عامل تغییر سبک زندگی باشد. با پیشرفت تکنولوژی، و به ویژه این روزها به علت گسترش ویروس کرونا و خانه نشین شدن افراد، بسیاری از افراد به شبکه های اجتماعی روی آوردند، که در بین آنها مقامات دولتی نیز دیده می شوند. پست های منتشر شده در شبکه های اجتماعی از لحاظ عناصر زبان شناختی قابل بررسی هستند. در این مقاله، پست های صفحه شخصی اینستاگرام آقای آذری جهرمی (وزیر ارتباطات دولت دوازدهم) مورد بررسی قرار گرفته است. ابتدا تمامی پست های وی را، تا تاریخ ۲۵ تیر ۱۴۰۰ که تعداد آنها برابر با ۷۸۶ عدد بوده است، جمع آوریشده، سپس داده ها ، بر اساس روی کرد کمی و کیفی گفتمان انتقاد ی وندایک ( ۲۰۱۶ )، تفسیر و تبیین شدند. بر اساس مضامین، پست ها به ۹ دسته مذهبی -فرهنگی-سرگرمی، گزارش کار، خبری، زندگی خصوصی، شهادت، ورزشی، عکس یا فیلم بدون متن، کرونا و نظرسنجی تقسیم شده اند، که بسامد آنها به ترتیب ۳۶۱ ، ۲۷۰ ، ۱۱۶ ، ۱۰۶ ، ۶۰ ، ۲۹ ، ۲۷ ، ۱۸ ، ۲ عدد بوده است. نتایج نشان می دهد که آقای وزیر پست های مذهبی-فرهنگی -سرگرمی (مانند تبریک و تسلیت در روزهای اعیاد و شهادت، و یا تسلیت در فوت هنرمندان و ...) را بیش از دیگر موضوع ها منتشر کرده است. نتایج نشان می دهند که آقای آذری جهرمی، از عناصر زبان شناختیبسیاری مانند ساخت کلان، ابرساختار و ساخت خرد (مانند معنایی، نحوی، سبک شناسی و فصاحت و بلاغت) در پست های خود بهره گرفته است.

کلیدواژه ها

تحلیل گفتمان انتقادی، آقای آذری جهرمی، وندا یک، شبکه های اجتماعی، عناصر زبان شناختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.