بررسی نقش میانجی الگوهای ارتباطی خانواده در ارتباط بین سبک های هویت و هویت تحصیلی دانشجویان دانشگاه پیام نور استان چهارمحال و بختیاری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مطالعات زبان، ادبیات، فرهنگ و تاریخ
  • کد COI اختصاصی: LLCSCONF09_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 293
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر محمدی احمدآبادی

استادیار گروه روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه پیام نور

فرخ میراحمدی

کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی دانشگاه پیام نور

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی الگوهای ارتباطی خانواده در ارتباط بین سبک های هویت و هویت تحصیلی دانشجویان دانشگاه پیام نور استان چهارمحال و بختیاری بوده است. بنابراین این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری یافته ها، از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل همه دانشجویان دانشگاه پیام نور استان چهارمحال و بختیاری در سال تحصیلی ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹ به تعداد ۲۴۰۰ نفر می باشد. تعداد ۳۰۰ نفر با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای بعنوان نمونه پژوهش حاضر انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های سبک های هویت برزونسکی ( ۱۹۹۲ )، هویت تحصیلی واز و ایزاکسون ( ۲۰۰۸ )، الگوهای ارتباطی خانواده کوئرنر و فیتزپاتریک ( ۲۰۰۴) استفاده شده است. خصیصه روایی پرسشنامه توسط خبرگان در این زمینه و خصیصه پایایی بر اساس آزمون آلفای کرونباخ سنجیده شده است. پایایی برای پرسشنامه ها به ترتیب ۸۷ ،% ۷۰ % و ۷۱ % صدم محاسبه شده است. برای تحلیل داده ها از دو بخش آمار توصیفی و استنباطی بهره برده است. در سطح آمار توصیفی از آزمون های میانگین، انحراف معیار و توزیع فراوانی، فراوانی درصدی و نمودارهای فراوانی برای توصیف شرایط موجود و در سطح استنباطی از آزمون های T، ضریب رگرسیون و تحلیل مسیر در محیط نرم افزاری SPSS۱۹ استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داده است که بین همه متغیرهای پژوهش رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. و نتایج تحلیل مسیر نیز نشان دهندی این است که متغیر الگوهای ارتباطی خانواده توانست نقش واسطه ای را در تاثیر سبک های هویت بر هویت تحصیلی برقرار کند ( ۰۱ / ۰ > p ).

کلیدواژه ها

الگوهای ارتباطی خانواده، سبک های هویت، هویت تحصیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.