تاثیر شرایط فرآوری بر بازده استخراج و نقطه ذوب ژلاتین پوست کوسه چانه سفید (Carcharhinus dussumieri)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوماهنامه پژوهش های علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IFST-8-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 192
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود رضائی

دانشگاه تربیت مدرس

علی معتمدزادگان

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

به منظور بهینه سازی شرایط استخراج ژلاتین از پوست کوسه چانه سفید (Carcharhinus dussumieri)، تاثیر غلظت سود (۱ -۰۱/۰ نرمال)، غلظت اسیدکلریدریک (۱ – ۰۱/۰ نرمال) و زمان استخراج (۸- ۳ ساعت)، بر بازده استخراج و نقطه ذوب ژلاتین با استفاده از طرح مرکب مرکزی به روش سطح پاسخ (RSM) مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس مدل های رگرسیونی به دست آمده، مقادیر پیش بینی شده در شرایط بهینه شامل ۲۲۲/۲۳ درصد (بازده استخراج) و°C ۲۲۴/۳۲ (نقطه ذوب) بوده اند. شرایط اپتیمم با استفاده از سود ۰۱/۰ نرمال، اسید کلریدریک ۱۳۵/۰ نرمال و مدت زمان استخراج ۳ ساعت به دست آمد. نتایج نشان داد که غلظت اسید کلریدریک و غلظت سود به شکل معنی داری بر بازده استخراج و نقطه ذوب ژلاتین حاصل، اثر داشت (p≤۰/۰۵)، ولی مدت زمان استخراج تاثیر معنی داری بر هیچ یک از دو ویژگی مورد بررسی نداشت.

کلیدواژه ها

کوسه چانه سفید, ژلاتین, روش سطح پاسخ, بازده استخراج و نقطه ذوب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.