پالئواکولوژی سازند سروک بر مبنای فرامینیفرها در برش داریان خاور شیراز، جنوب باختر ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه رسوب شناسی کاربردی، دوره: 9، شماره: 17
  • کد COI اختصاصی: JR_PSJBA-9-17_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 212
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا افراسیابیان

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند، بیرجند

مریم معتمدالشریعتی

استادیار گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند، بیرجند

سید ناصر رئیس السادات

استاد گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند، بیرجند

مسیح افقه

دانشیار گروه زمین شناسی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران

چکیده

در پژوهش حاضر، پالئواکولوژی سازند سروک در برش داریان در خاور شیراز (بخش زاگرس چین­خورده) مورد بررسی قرار گرفته است. ضخامت این برش ۲۰۰ متر است و شامل سنگ­آهک­های توده­ای با رنگ خاکستری تیره در قسمت پایین و سنگ­آهک­های خاکستری مایل به کرم در بالا می­باشد. فرامینیفرهای شناسایی شده با توجه به ویژگی­های مورفولوژی و محیط زندگی در هشت گروه شکلی شامل دو گروه شکلی پلانکتونیک و شش گروه شکلی بنتونیک قرار داده شدند که در نهایت برای تفسیر عمق نسبی حوضه مورد استفاده قرار گرفتند. نحوه­ی پراکندگی و فراوانی فرامینیفرها در برش مورد نظر گویای تغییرات نسبی عمق در حوضه رسوبی می­باشد بطوریکه در بخش پایین توالی به دلیل فراوانی زیاد پلانکتون­ها و حضور بسیار کم بنتونیک­ها عمق حوضه رسوبی نسبتا زیاد بوده سپس با افزایش بنتونیک­ها و نبود پلانکتون­ها از عمق حوضه­ی رسوبی کاسته شده است، مجددا در میانه­ی برش با کمی افزایش در عمق و در نهایت در بخش بالایی برش با افزایش بنتونیک­ها و عدم حضور پلانکتون­ها عمق حوضه کم می­شود. به این ترتیب بخش میانی و انتهایی برش مورد مطالعه نسبت به بخش ابتدایی از ژرفای کمتری برخوردار است.

کلیدواژه ها

پالئواکولوژی, فرامینیفرا, آلبین پسین, سنومانین, زاگرس, سروک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.