بررسی خواص فیزیکی دانه و بستر لیموترش به عنوان تابعی از رطوبت

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوماهنامه پژوهش های علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IFST-9-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد دارابی

دانشگاه شیراز

علی اصغر زمردیان

دانشگاه شیراز

چکیده

لیموترش یکی از مهمترین اقلام مصرفی به صورت تر و خشک میباشد. خشک کردن، درجه بندی و انبارداری از مهمترین مراحل پس از برداشت است که برای انجام مراحل فوق آگاهی از خواص فیزیکی این محصول ضروری میباشد. در این تحقیق اثر پنج سطح رطوبتی (۸۴%، ۶۴%، ۴۴%، ۲۴% و ۱۰% بر پایه تر) رطوبت بر روی ابعاد، کرویت، میانگین هندسی قطرها و جرم حجمی واقعی مورد بررسی قرار گرفت. همچنین جرم حجمی تودهای و تخلخل در سه چیدمان مختلف (B, A و تصادفی) ارزیابی شد. آزمایشات افت فشار به دو صورت انجام گرفت، آزمایش اول افت فشار در بستر لیموترش در ارتفاع ۱ متر در حالت پر کردن تصادفی در ۴ عمق بستر (۲۵، ۵۰، ۷۵، ۱۰۰) سانتیمتر، ۴ دمای هوای عبوری (۲۵، ۳۵، ۴۵، ۵۰) درجه سانتیگراد و ۱۱ سرعت عبور جریان هوا ( m۳m-۲s-۱ ) (۱/۰-۱/۱) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش دوم به منظور ارزیابی افت فشار در حالت لایه نازک لیموترش در ۵ سطح رطوبتی (۸۴، ۶۴، ۴۴، ۲۴، ۱۰) درصد، ۳ طرز قرارگیری (A، B و تصادفی) و ۱۱ سرعت عبور جریان هوا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج خواص فیزیکی نشان داد کلیه پارامترهای ذکر شده با کاهش رطوبت، کاهش پیدا کردند. همچنین مشاهده شد با افزایش عمق بستر و سرعت جریان هوا، افت فشار افزایش می یابد. دما در این آزمایش اثر معنی داری بر روی افت فشار نداشت. در حالت لایه نازک مشاهده شد با کاهش رطوبت، افت فشار کاهش مییابد. همچنین مشاهده شد چیدمان B اثر افزایشی بیشتری بر روی افت فشار نسبت به دو چیدمان دیگر داشته است. برای پیش بینی افت فشار در بین مدلهای ریاضی مدل ارگان به عنوان بهترین مدل (با بیشترین و کمترینRMSE) برای تبیین رابطه سرعت جریان هوا و افت فشار در بستر لیموترش انتخاب شد.

کلیدواژه ها

لیموترش, افت فشار, مدل ریاضی, خواص فیزیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.