سال انتشار: 1400
کد COI مقاله: MPEC01_164
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 167
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 9 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مطالعه اتنوبوتانیکی گونه های کاربردی شهرستان سرایان، استان خراسان جنوبی
چکیده مقاله:
علم اتنوبوتانی در سال های اخیر توانسته است در کشف داروهای جدید و بهبود کیفیت درمان توسط گیاهان گام موثری بردارد و دستیابی به این مهم محققین را می طلبد تا گام های موثری جهت شناساندن گیاهان بومی و پرکاربرد بردارند و هر کدام به نحوی در این مسیر طی طریق کنند، تا بتوانیم روزی به جرات بگوییم که تمامی این گیاهان قبلا توسط خود انسان خواص خویش را بروز داده است. هدف از مطالعه پیش رو، شناسایی برخی از گیاهان دارویی پرکاربرد در بین ساکنان محلی منطقه سرایان می باشد . در این پژوهش دانش مردمان بومی منطقه سرایان در زمینه کاربرد گیاهان دارویی مطالعه شد. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه از طریق مصاحبه با مردمان بومی منطقه طی سال های ۱۳۹۸ الی ۱۳۹۹ جمع آوری شد.نمونه های گیاهی از رویشگاه طبیعی جمع آوری شده با استفاده از منابع معتبر فلوریستیک شناسایی شدند. ۱۳۳ گونه گیاه با کاربردهای مختلف از منطقه سرایان بخش مرکزی جمع آوری شد که متعلق به ۳۷ جنس و ۳۷ تیره بوده که از میان تیر ها بیشترین گونه متعلق به تیره Asteraceae با ۱۵ گونه می باشد و سایر گونه ها از قبیل Chenopodiaceae با ۱۴ گونه، Lamiaceae با ۱۳ گونه Gramineae با ۱۲ گونه، Rosaceae با ۹ گونه، Fabaceae با ۸ گونه، به ترتیب در مراتب بعدی قرارگرفته اند. فرم رویشی تروفیت، مهم ترین شکل زیستی منطقه ی مورد مطالعه بوده و بیشترین استفاده ی گیاهانجمع آوری شده به صورت غذا- دارو، و پس از آن دارویی و سپس علوفه دام می باشد. بیشترین مصرف دارویی در درمان ناراحتی های دستگاه گوارش، قلبی - عروقی و دستگاه تنفسی می باشد. بخش های مختلفی از هر گیاه به عنوان دارویی استفاده می شد که بیشترین بخش گیاهی مورد مصرف در بین مردمان منطقه برگ بوده که از ۳۰ گیاه به عنوان دارو از برگ آن استفاده می شود مقایسه نتایج حاصل از این پژوهش با مطالعات انجام شده در دیگر مناطق ایران نشان داد که منطقه سرایان از نظر اطلاعات گیاه شناسی بومی از غنی بالایی برخوردار است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا MPEC01_164 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1353830/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:دارابی محبی، محمد علی و یاری، رضا و فتحی، تکتم،1400،مطالعه اتنوبوتانیکی گونه های کاربردی شهرستان سرایان، استان خراسان جنوبی،اولین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی،جیرفت،https://civilica.com/doc/1353830
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1400، دارابی محبی، محمد علی؛ رضا یاری و تکتم فتحی)
برای بار دوم به بعد: (1400، دارابی محبی؛ یاری و فتحی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- اثر تیمارهای مختلف کودی و الگوهای مختلف کشت بر اجزاء عملکرد دانه ریحان و سورگوم در کشت مخلوط
- ارزیابی توان تولید ریحان و سورگوم علوفه ای در سیستم کشت مخلوط افزایشی
- اثرغنی سازی عنصر روی بر برخی صفات مرفولوژیکی جوانه چیا
- بررسی اثر عنصر روی بر میزان رنگیزه های فتوسنتزی جوانه چیا
- گیاهان دارویی موثر در رفع عوارض آلودگی هوا از نگاه طب سنتی ایرانی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.