خاصیت آنتی اکسیدانی، فنول کل و ترکیبات پلی فنولی عصاره متانولی دو اکوتیپ مختلف آویشن شیرازی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
  • کد COI اختصاصی: MPEC01_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 564
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب میرزاده آبگرمی

کارشناسی ارشد بیماریشناسی گیاهی، کارشناس حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ارزوئیه

مهدی احمدیوسفی

دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی، پژوهشیار دانشگاه جیرفت

چکیده

آویشن شیرازی گیاهی دارویی، بومی ایران و متعلق به تیره نعنائیان است، که از میزان ترکیبات فنولی بالایی برخوردار است. ارزیابی اکوتیپ های مختلف این گیاه به منظور شناسایی برترین اکوتیپ از لحاظ محتوای فنولی کل، خاصیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات پلیفنولی عصاره متانولی حائز اهمیت است. در تحقیق حاضر، دو اکوتیپ گیاه دارویی آویشن شیرازی (فیروزآباد و قیرو کارزین)، ازلحاظ محتوای فنولی کل، خاصیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات پلی فنولی عصاره متانولی بررسی شد. فنول کل و خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره متانولی به ترتیب، با استفاده از روش رنگ سنجی فولین سیوکالتو و مهار رادیکال آزاد ۲و ۲ دیفنیل، ۱ پیکریل هیدرازیل ( DPPH ) تعیین شد. ترکیبات پلیفنولی عصاره متانولی اکوتیپ ها، با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا HPLC مشخص گردید. فنل کل ۳۰۶/۲۳ و ۳۹۷/۳۸ میلی گرم گالیک اسید در وزن خشک اعلام شد. مقادیر خاصیت آنتی اکسیدانی ۳۱۸/۶۳ و ۴۲۳/۷۱ میلی گرم در میلی لیتر بود. ترکیبات پلیفنولی غالب در عصاره هر دو اکوتیپ شامل: تیمول، کارواکرول، کوئرستین و رزماریک اسید بود. بالاترین میزان فنول کل و فعالیت آنتی اکسیدانی در اکوتیپ فیروزآباد مشاهده شد. ترکیب پلی فنولی غالب تیمول و مربوط به اکوتیپ فیروزآباد بود.

کلیدواژه ها

آویشن شیرازی، عصاره متانولی، ترکیبات تشکیل دهنده، اکوتیپ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.