فنآوری های نوین و هوشمند در صنعت گردشگری، چالش ها و فرصت ها

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت، گردشگری و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: ICMT03_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 925
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی ذوالفقاری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت جهانگردی، موسسه آموزش عالی شاندیز ، مشهد، ایران

احمد حشمت نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت جهانگردی، موسسه آموزش عالی شاندیز ، مشهد، ایران

چکیده

امروزه توسعه سریع فناوری، هوشمندی را به همه سازمان ها و جوامع معرفی کرده است. مفهوم گردشگری هوشمند تلفیقی ازفناوری اطلاعات و ارتباطات با صنعت گردشگری برای پاسخگویی به نیازها و خواسته های فردی گردشگران قبل، حین و بعد ازسفر است که می تواند، سطح رقابت پذیری مقصدها را افزایش دهد . گردشگری هوشمند، بهبود کارایی مدیریت منابع، به حداکثررساندن رقابت و افزایش پایداری از طریق استفاده از نوآوری ها و روش های فناور است. هدف از تحقیق گردشگری هوشمند، شناسایی واولویت بندی عوامل موثر بر گردشگری هوشمند، مولفه های گردشگری هوشمند و بیشترین تاثیر بر گردشگری هوشمند درکشور ایران است. روش تحقیق در این پژوهش اسنادی کتابخانه ای است. داده های جمع آوری شده بر اساس مقالاتی که در این حوزهوجود داشته انجام شده، تجزیه وتحلیل و پرداخته شده است. گردشگری هوشمند با توجه به قابلیت های فناورانه یک منطقه خاص،تعریف می شود. بسیاری از مقاصد که اکنون در حال مدرن شدن هستند از فناوری هوشمند در عملیات خود استفاده می کنند.این استفاده ها از روش های پرداخت تا فعالیت های تعاملی می باشند. هدف نهایی گردشگری هوشمند، بهبود کارایی مدیریتمنابع، به حداکثر رساندن رقابت و افزایش پایداری از طریق استفاده از نوآوری ها و روش های فناور است. همچنین نتایجبررسی ها نشان داد ند، عوامل موثر بر گردشگری هوشمند شامل؛ سرویس های اطلاعات هوشمند گردشگری، خدمات ابریگردشگری هوشمند، اینترنت اشیا، به دست آوردن اطلاعات گردشگری هوشمند، سیستم خدمات اینترنتی کاربر نهایی، امکانجستجوی هوشمند، بازاریابی محتوا و هوش مصنوعی بودند. استفاده از ابزارهای دیجیتالی منافع بی شماری را برای کسب وکارهاو فعالان صنعت گردشگری ورزشی به دنبال خواهد داشت. ازجمله توسعه گردشگری در راستای کاهش اتکا به نفت و خروج ازاقتصاد تک محصولی می باشد.

کلیدواژه ها

گردشگری، گردشگری هوشمند، گردشگران، فناوری اطلاعات و ارتباطات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.