چالش ه ای حقوقی گردشگران خارجی در ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت، گردشگری و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: ICMT03_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 357
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیومرث خداپناه

استادیار گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

گردشگر ی به عنوان صنعت نوظهور عصرجدید، به یکی از ارکان اصلی اقتصاد تجاری جهان تبدیل شده است. بسیاری از برنامهریزان و سیاست گذاران توسعه نیز از صنعت گردشگری به عنوان رکن اصلی توسعه پایدار یاد می کنند. امروزه از گردشگریبه عنوان صنعت بدون دود یاد میشود که هم علت و هم پیامدی درروند جهانی شدن است؛ به گونه ای که بسیاری از برنامه ریزانو سیاستگذاران توسعه نیز از صنعت گردشگری به عنوان رکن اصلی توسعه پایدار یاد می کنند. با این وجود به منظور پویاییاین فعالیت، قوانین و مقررات گردشگری شالوده و پیش شرط اصلی آن به حساب می آیند. تدوین قوانین حمایتی برای روشنشدن وضعیت حقوقی گردشگران بین المللی و گردشگران داخلی امری ضروری می باشد. مداخله دولت در امور جهانگردیامری انکار ناشدنی است. بهرهبرداری پایدار از تمام ظرفیت های گردشگری تنها در سایه قواعد اصولی و قانونی امکان پذیر است.در هرکشوری، دولت متولی تدوین قوانین و مقررات مربوط به گردشگری و عامل اجرای آن محسوب می شود. دولت ها بهعنوان متولی و عامل اجرا ی موثر در روند رشد گردشگری هستند که توان تامین ثبات و امنیت و مهمتر از همه وضع قوانینی رادر زمینه حقوق گردشگران دارند. هدف از این پژوهش، ارائه تصویری از قوانین و مقررات حقوقی گردشگران در اسلام و ایراندر زمینه گردشگری است. برای بررسی موضوع، از تکنیک تحلیل محتوا به عنوان رویه ا ی عمومی استفاده شده و برگزیده ای ازقوانین و مقررات که به آن ها عمل و استناد می شود مورد تحلیل محتوایی قرار گرفته است. نتایج نشان داد که در دین اسلامو قوانین جمهوری اسلامی ایران حقوق انسانی همه انسانها در ممالک اسلامی محترم شناخته شده و تا زمانی که از قوانیناسلام و جمهوری اسلامی تخطی نکرده باشند؛ موردحمایت قانون و حکومت اسلامی می باشند.

کلیدواژه ها

گردشگری، حقوق گردشگران، گردشگری اسلامی، قوانین، توسعه، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.