رابطه زایشی میان کانه زایی اسکارنی ‫و پتروژنز توده گرانیتوئیدی دره زرشک (جنوب غرب استان یزد)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه زمین شناسی اقتصادی، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ECONG-3-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 191
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرید مر

شیراز

صالح دیمر

شیراز

بتول تقی پور

شیراز

چکیده

‫بیشتر ذخایر اسکارنی دارای ارتباط مستقیم با فعالیت ماگمایی هستند و همبستگی معناداری میان ترکیب شیمیایی پلوتون مادر و ‫محتوای فلزی اسکارن مرتبط با آن وجود دارد. کانسار دره زرشک در جنوب غرب یزد واقع شده است. مطالعات سنگ شناختی و‬ ‫زمین شیمیایی توده گرانیتوئیدی دره زرشک نشان می دهد که ترکیب سنگ شناختی از گرانیت تا کوارتز دیوریت تغییر می کند و مانند‬ ‫بسیاری از گرانیتوئیدهای اسکارنی دیگر جهان دارای ماهیت کم قلیایی، کلسیمی- قلیایی و کم آلومینیم تا آلومینیم بالاست. این‬ ‫پژوهش نشان می دهد که ویژگیهای زمین شیمیایی سنگهای گرانیتوئیدی دره زرشک مشابه گرانیتوئیدهای ذخایر اسکارن ‪Cu-Fe‬‬ ‫میلستریم کانادا، اسکارن ‪ Fe‬بریتیش کلمبیا و اسکارنهای ‪Cu-Au‬کمربند طلای ریونارسیا در اسپانیاست. شباهت الگوی رفتاری ‫عناصر ‪ REE‬بین توده نفوذی و اسکارنهای دره زرشک نیز موید رابطه زایشی قوی میان فرآیندهای ماگمایی و اسکارنزایی می باشد.‬

کلیدواژه ها

گرانیتوئید, اسکارن, زمین شیمی, دره زرشک, جنوب غرب یزد, ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.