اثر کاهش عرض تیر یکسردرگیر کامپوزیت برداشتکننده انرژی پیزوالکتریک بر توان خروجی: بررسی تجربی و تحلیلی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مکانیک هوافضا، دوره: 17، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MEASEJT-17-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 261
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح اله حسینی

محل تحصیل: دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهرانمحل کار: دانشگاه جامع امام حسین (ع)

محمدرضا الهامی

دانشیار گروه مهندسی مکانیک دانشکده و پژوهشکده فنی و مهندسی

سعید منصوری لطفعلی

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه جامع امام حسین(ع)

سیدصادق مرعشی

دانشگاه فناوریهای نوین قوچان

چکیده

در این مقاله از ماده پیزوالکتریک سلولوزی جدیدی که بر روی یک تیر یکسرگیردار تعبیه شده، جهت برداشت انرژی از تیر استفاده شده و اثر کاهش عرض تیر در آن مورد بررسی قرار گرفته است. در کنار آن اتصال سری و موازی لایه های پیزوالکتریک در نظر گرفته می­شود تا برداشت حداکثر توان از پیزوالکتریک ها حاصل گردد. ابتدا آزمایش تجربی بر روی یک تیر برداشت کننده انرژی با عرض ثابت صورت گرفته و جریان، ولتاژ و توان خروجی استخراج شده اند. سپس تیر مورد نظر از عرض به دو و سه قسمت مساوی تقسیم گشته و به صورت سری و موازی به هم متصل شده اند و نتایج برای هر یک از حالات به تفکیک مورد بررسی قرار گرفته اند. در ادامه به بررسی تحلیلی اثر فرکانس بر روی کاهش عرض تیر پرداخته شده و در نهایت میزان برداشت انرژی از تیر واحد به صورت تحلیلی نیز مورد بررسی قرار گرفته و خروجی حل تحلیلی با نتایج تجربی صحت سنجی شده است. در کار تحلیلی انجام شده برای اولین بار اثر افزودن یک تکه پیزوالکتریک که بخشی از تیر را پوشانده با لحاظ کردن ضخامت لایه پیزوالکتریک در میزان فرکانس طبیعی و توان خروجی لحاظ شده است. نتایج بیانگر این هستند که تطابق خوبی بین داده های تجربی و تحلیلی وجود دارد.

کلیدواژه ها

پیزوالکتریک سلولوزی, تیریکسرگیردار, برداشت انرژی, آزمایش تجربی, کامپوزیت برداشت انرژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.