سرای تاریخ و فرهنگ

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه کتیبه میراث شیعه، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SHIEE-1-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 253
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی ناظمیان فرد

چکیده

در عرصه مطالعات تاریخی، با سه گونه مدعا روبروییم: مدعیات خردگرا، مدعیاتخردستیز و مدعیات خردگریز. مدعیات خردگرا، آن دسته مدعیاتی هستند که به سود صدقآنها دلیلی در اختیار داریم. یعنی شخص مدعی، دلیلی هموزن مدعای خود اقامه کرده استتا با مدلل کردن مدعا بتواند آن را به مرز باور بکشاند. در این صورت، توقع او اخلاقابجاست که از دیگران انتظار داشته باشد تا مدعای او را مورد پذیرش قرار دهند.مدعیات خردستیز، مدعیاتی هستند که دلیلی به زیان صدق آنها در اختیار داریم؛ یعنی بااقامه دلیل میتوان صدق و صحت و اعتبار مدعا را مخدوش کرد و آن را از دایره اعتناخارج نمود. پژوهشگری که با طرح ادله خود، مدعایی را از حیز صدق خارج می کند، توقعاو اخلاقا بجاست که انتظار داشته باشد زین پس دیگران به چنین مدعیاتی اقبالی نشانندهند و آن را از عرصه اعتنا خارج سازند.

کلیدواژه ها

مدعیان خردگرا،ادعا در تاریخ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.