بررسی عوامل موثر بر ادراک اعتماد مشتریان در پذیرش خدمات بانکداری اینترنتی (مطالعه موردی: شعب بانک قوامین شیراز)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ماهنامه دستاوردهای نوین در مطالعات علوم انسانی، دوره: 2، شماره: 22
  • کد COI اختصاصی: JR_JNAHS-2-22_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا اخباری آزاد

دکترای تخصصی (استادیار)، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران

داریوش شجاعیان

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت اجرایی، گروه مدیریت، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران

چکیده

حضور در عصر فرا اطلاعات و افزایش شتاب روزمره تکنولوژی اطلاعات، باعث شده است تا مشتریان بانک ها تمایل داشته باشندبیشتر از طریق خطوط اینترنت و موبایل با حسابهای بانکی خود ارتباط داشته باشند. جلب اعتماد مشتریان به عنوان یکی ازفاکتورهای کلیدی و از عناصر اصلی موفقیت در بانکداری اینترنتی محسوب میشود. از این رو هدف پژوهش حاضر بررسیعوامل موثر بر اعتماد مشتریان در بانکداری اینترنتی میباشد. شعب بانک قوامین شیراز به عنوان جامعه انتخاب گردید و تعداد۳۸۵ پرسشنامه از مشتریان این شعب جمع آوری و تحلیل شده است. ابزار جمع آوری دادهها، پرسشنامه با اجزای استانداربوده است که روایی آن مورد تایید قرار گرفته است و پایایی از طریق آلفای کرونباخ محاسبه شده و برای تمامی سازه ها بالای۰/۷۸۴ بوده است. دادههای گردآوری شده توسط نرم افزار اسمارت پی ال اس و اکسل مورد آزمون قرار گرفته است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که ادراک ایمنی و ادراک حریم خصوصی بر اعتماد مشتری اثر معناداری، دارد و همچنین ادراکایمنی بر ادراک حریم خصوصی اثرگذاراست، اما نقش تعدیلگری برونگرایی مصرف کننده، سن، جنسیت وتحصیلات بر اعتمادمشتری تایید نشده است. با توجه به نتایج بدست آمده و رابطه بین ادراک ایمنی و ادراک حریم خصوصی، در اعتماد مشتریانبه بانکداری اینترنتی واضح است که مدیران شعب بانکی میبایست در جهت ارتقای بهبود کاهش ریسکهای مربوط به هرکداماز این ادراک ها گام بردارند.

کلیدواژه ها

ادراک اعتماد مشتریان، ادراک ایمنی، ادراک حریم خصوصی، بانکداری اینترنتی، بانک قوامین، شیراز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.