مروری بر به کارگیری ازسیستم هزینه یابی برمبنای فعالیت برای شرکت های کوچک و متوسط

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ماهنامه دستاوردهای نوین در مطالعات علوم انسانی، دوره: 2، شماره: 14
  • کد COI اختصاصی: JR_JNAHS-2-14_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 241
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد سلامی کناری

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت بازرگانی، بازاریابی، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی پارسا

آتنا صادق زاده

کارشناس ارشد حسابداری (مدرس دانشگاه)

مهدی نبی پورافروزی

مدرس حسابداری دانشکده فنی و حرفه ای امام صادق (ع) بابل، دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران، ایران

صفیه خوشخوامیری

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت بازرگانی، بازاریابی، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی پارسا

چکیده

هزینه یابی برمبنای فعالیت (ABC) یک سیستم هزینه یابی است که اجازه هزینه یابی دقیق تر محصول را می دهد،مخصوصا برای شرکتی که نسبت قابل توجهی از هزینه کل را به صورت هزینه سربار یا هزینه غیرمستقیم صرف کرده است،هزینه یابی برمبنای فعالیت در اواسط ۱۹۸۰ توسط شرکت های بزرگ صنعتی به کار گرفته شد، درآن زمان، هزینه نصبخیلی زیاد بود و شش ماه یا بیشتر طول می کشید تا این سیستم با کمک یک شرکت حسابداری بزرگ نصب شود، هزینه هایاز قبیل، هزینه یابی برمبنای فعالیت خارج از توانایی بسیاری از شرکت های کوچک و متوسط بود. امروز بسته های نرم افزاریوجود دارند که هزینه آنها مناسب بوده و هزینه یابی برمبنای فعالیت را دردسترس کارخانه داران کوچک و متوسط قرار میدهد. مزایای هزینه یابی برمبنای فعالیت دراین است که اجازه هزینه یابی دقیق محصول و شناسایی بهتر عوامل ایجاد هزینه(محرک های هزینه) را می دهد و شناسایی فعالیت های غیرارزش افزوده را تسهیل می کند. استفاده از سیستم هزینه یابیبرمینای فعالیت درشرکت های کوچک و متوسط، همان نوع و کیفیت اطلاعات شرکت های بزرگ را فراهم می کند و اجازه میدهد درمحیط متغیربازار، انعطاف پذیر بمانند و اجازه آنالیز هزینه های مربوط به مواردی غیراز نیروی کار را می دهد. نصبسیستم هزینه یابی مبنای برفعالیت شامل شناسایی فعالیت ها، محرک های هزینه و ساخت نرخ بالاسری است. تجمیع مجددفعالیت ها و محرک ها نیز لازم است و برخی شرکت ها تمایل به تحلیل بیشتر فعالیت ها برای تعیین این مساله دارند که کدامیک به محصول، ارزش اضافه می کند (آنالیز ارزش فرآیند). خوشبختانه، برای مدیران و حسابداران شرکت های کوچک ومتوسط، بسته های نرم افزاری کم هزینه، به آنها درنصب و تحلیل هزینه یابی برمینای فعالیت کمک می کند.

کلیدواژه ها

هزینه یابی برمبنای فعالیت، شرکت های کوچک و متوسط، شناسایی فعالیت، محرک فعالیت، مخزن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.