مبانی فقهی و حقوقی جرم انگاری پولشویی و پیشگیری وضعی از آن

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله پژوهش و مطالعات علوم اسلامی، دوره: 2، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_ISR-2-11_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 329
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیت اله اسماعیلی

کارشناس ارشدحقوق جزا و جرم شناسی مدرس دانشگاه پدافندهوایی خاتم الانبیا )ص)

محمدصادق جمشیدی راد

دانشیار فقه و حقوق دانشگاه پیام نور تهران

رضا فقیه زاده

دکترای تفسیر تطبیقی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم،مدرس دانشگاه شهید ستاری

چکیده

پولشویی فعلی مجرمانه و بر ضد اجتماع و امنیت اقتصادی است که در قوانین جزایی و متون فقهی در باب جرم انگاری وموضوع حرمت آن اشاره شده است. مبنای پولشویی را می توان از دو منظر فقهی و حقوقی مورد بررسی و مطالعه قرار داد،مبنای فقهی جرم انگاری پولشویی بر اساس قواعد فقهی لاضرر، احترام، قبح عقاب بلابیان، حفظ نظام و ید مورد ارزیابی وتحلیل قرار می گیرد و مبنای حقوقی نیز بر اساس اصولی همچون پیشگیری از جرایم و برقراری نظم عمومی می تواند موردتحلیل قرار گیرد. در پیشگیری وضعی ، هدف ارائه ی راهکار پیشگیرا نهی اجتماعی و رشد مدار از پدیده ی جرمی همچونپولشویی است، با توجه به روش کتابخانه ای و تحلیل و توصیف منابع فقهی و حقوقی، بررسی اهدافی همچون جرم انگاریپولشویی و راهکارهای پیشگیری وضعی از آن مورد بررسی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

جرم، پولشویی، پیشگیری، فساد اقتصادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.