تدوین الگوی بهبود فرایند پیمان و رسیدگی با استفاده از رویکرد ارزیابی و مدیریت ادعا پیمانکاران (مورد مطالعه: بندر نوشهر)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله پژوهش های کاربردی در مهندسی صنایع، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SJHUM-3-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 668
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل صدری

دانشجوی دکترا، رشته مهندسی صنایع ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

فاطمه هرسج

دکترای مهندسی صنایع و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

چکیده

با توجه به وسعت اجرای پروژههای عمرانی در کشور و از دست دادن منابع، خسارتهای مالی و غیر مالی ذینفعان، درراستای به اتمام رساندن و به نتیجه رسیدن، مطالعات و پیشنهادات فراوانی در رابطه با ضوابط بین کارفرما و پیمانکار شدهاست، من جمله شرایط عمومی پیمان که همچنان شامل کمبودها و ابهاماتی در برخی از موارد است. از این رو سعی شدهاست در بررسی مشکلاتی که پیمانکاران در پروژه با آن مواجه هستند نگاهی ویژه به فرایند پرداخت شود. توسعه و نزدیکسازی مدیریت ادعا با خواسته های پیمانکاران سبب توسعه و بهبود وضعیت قراردادی و تسریع در اتمام فعالیت های ساختیمی شود. از این رو در این پژوهش، با استفاده از مطالعه موردی در بندر نوشهر، به مشکلات و چالش های پیمانکارانمطابق با قرارداد در قالب ادعاهای میان پیمانکاران و کارفرمایان در ۲۵ ادعا معرفی گردید و سپس با استفاده از رویکردادغامی دیمتل و تحلیل شبکهای به ارزیابی و رتبه بندی آن پرداخته شد. در ارزیابی صورت پذیرفته در روش تحلیلدیمتل بیان گردید که تاثیرگذارترین ادعا در پرداخت های عقود قراردادی مربوط به بررسی ادعا بر اساس پیشبینینادرست پیمانکار از هزینه های اجرایی و تغییرات اسکپ فنی و اجرایی توسط کارفرما در ارائه اسناد مناقصه و تاثیرپذیرترین ادعا بررسی ادعا در تغییرات پیمانکاری بر اساس توسعه فازهای اجرایی قراردادی می باشد. سپس با توجه بهارزیابی تحلیل شبکه ای انجام شده در نرم افزار سوپر دسیژن ادعا بر اساس فعالیت های افزوده شده بر قرارداد توسط ناظربا وزن ۰.۰۵۴۲۰ در اولویت اول، بررسی ادعا بر اساس جزئیات توافق شده در پیوست فنی قراردادی با وزن ۰.۰۵۱۵۲اولویت دوم و ادعای بررسی ادعا بر اساس تغییرات در پیوست فنی قرارداد با وزن ۰.۰۴۷۸۲ در رتبه سوم قرار گرفتند.

کلیدواژه ها

چالش های پرداختی، مدیریت ادعا، پیمانکاری، تکنیک دیمتل و تحلیل شبکه ای داده ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.