شناسایی و رتبه بندی موانع اجرای کامل طرح جامع و تفضیلی شهر ایلام

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات عمران شهری، دوره: 3، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_UTO-3-11_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کرم خلیلی

استادیار گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، ایلام، ایران

اسفندیار محمدی

دانشیارگروه مدیریت، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران

حجت شاه محمدنیا

کارشناس ارشد مدیریت، شهرداری ایلام، ایلام، ایران

چکیده

هدف این تحقیق، شناسایی و رتبه بندی موانع اجرای کامل طرح جامع و تفضیلی شهر ایلام می باشد. این پژوهش بر اساس هدف، کاربردی و از نقطه نظر چگونگی جمع آوری اطلاعات، از نوع تحقیقات آمیخته (کمی-کیفی) می باشد. جامعه آماری شامل دو بخش است بخش کیفی که شامل ۳۰ نفر از کارشناسان شهرداری و اعضاء شورای شهر ایلام و بخش کمی شامل کارکنان شهرداری ایلام به تعداد ۲۲۵ نفر می باشند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده گردید که روایی صوری و محتوایی توسط استاد راهنما تایید شده است. ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه (۰/۹۰) محاسبه گردید، که این ضریب از نظر آماری قابل قبول می باشد. برای آزمون فرضیه ها از نرم افزار spss نسخه ۲۲ و لیزرل نسخه ۸/۵ استفاده شده است. روش های آماری مورد استفاده آزمون کلموگروف-اسمیرنف به منظور بررسی نرمال بودن داده ها و آزمون معادلات ساختاری به منظور بررسی فرضیه ها و از تکنیک دلفی فازی جهت رتبه بندی متغیرها استفاده شده است. بر اساس نتیجه تحلیل عاملی، بار عاملی شاخص های موانع اجرای کامل طرح جامع و تفضیلی شهر ایلام بزرگتر از ۰/۵۰ و ضرایب معناداری آنها نیز بزرگتر از ۱/۹۶ می باشند لذا همه مولفه ها شامل: نبود تمرکز قدرت و امکانات اجرایی، تاخیر در تهیه طرح های تفصیلی و اجرایی، ویژگی خاص طرح، برخورد انفعالی با طرح و کارا نبودن تشکیلات و سازمان های، نبود مشارکت محلی، مشکلات مربوط به تملک زمین و همه ۲۴ شاخص موانع اجرای کامل طرح جامع و تفضیلی شهر ایلام تایید شده اند. با توجه به رتبه بندی مولفه ها، مشکلات مربوط به تملک زمین با وزن ۰/۲۴۰ کمترین تاثیر و برخورد انفعالی با طرح و کارا نبودن تشکیلات و سازمان های با وزن ۰/۳۵۵ بیشترین تاثیر بر اجرای کامل طرح جامع و تفضیلی شهر ایلام موثر هستند.

کلیدواژه ها

طرح جامع شهری، طرح تفضیلی شهری، شهر ایلام

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.