بازنمایی وضعیت اشتغال زنان در مشاغل آزاد در فیلم سینمایی طلا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات کاربردی در علوم اجتماعی و جامعه شناسی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JASS-4-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 233
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین میرزایی

استادیار انسان شناسی فرهنگی، گروه مطالعات فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی

عبداله کریم زاده

مدرس مطالعات فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی

سمیه محمودی پیام

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات فرهنگی، دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

پیشرفت تکنولوژی و مواجهه با ارزشهای جامعه مدرن، ارزش های سنتی جامعه ایرانی را دچار تغییر و تحولات بسیاریکرد. هم زمان با این تحولات نقش های اجتماعی و اقتصادی زنان نیز در جامعه دچار تحولات عدیده گردید. این تحولات،زمینه ساز حضور گسترده زنان در بخش های مختلف اجتماعی و اقتصادی شده و همچنین چالش هایی را برای آنان ایجادکرده است. سینما به عنوان یکی از عوامل اثرگذار بر فرهنگ و جامعه، نقش مهمی در تداوم و یا حذف چالش های موجوداز طریق چگونگی بازنمایی وضعیت آنان دارد. از این رو، پژوهش حاضر بر اساس رویکرد نشانه شناختی فیسک و تحلیلبازنمایی هال در صدد است به بازنمایی وضعیت اشتغال زنان در مشاغل آزاد در فیلم سینمایی طلا بپردازد. این فیلم بهعنوان یک متن فرهنگی در نظر گرفته شده است تا از طریق تحلیل نشانه شناختی آن به چگونگی تولید معانی فرهنگیمربوط به اشتغال زنان در مشاغل آزاد بپردازیم. بازنمایی نقش زنان و جایگاه اجتماعی آنان به عنوان عضوی مستقل وموثر در فعالیت های اقتصادی از جمله موارد مطرح در این فیلم است. یافته های این پژوهش تشان می دهد که به رغمگذشت ۴ دهه از انقلاب اسلامی، هنوز سینمای ایران در مسیر بازتولید و تثبیت کلیشه های جنسیتی گام برمی دارد.

کلیدواژه ها

زنان شاغل، مشاغل آزاد، بازنمایی رسانه ای، نشانه شناسی، سینمای ایران، فیلم طلا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.