آلومتری مولفه های مورفومتری برخان های جنوب شرق کویر حاج علی قلی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های جغرافیای طبیعی، دوره: 47، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JPHGR-47-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 280
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید حجت موسوی

استادیار ژئومورفولوژی، گروه جغرافیا و اکوتوریسم، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه کاشان

چکیده

مدیریت محیط یکی از شاخه های ژئومورفولوژی کاربردی است که فرایندهای کنترل کننده مخاطرات محیط را در بر گرفته و بیان کننده عملکرد ژئومورفولوژیست ها در تبیین تاثیر احتیاطی انسان روی چشم اندازی ژئومورفیک است. در این زمینه، انسان سعی می کند محیط خود را با روش هایی مدیریت کند که برایش سودمند است. یکی از مهم ترین مسائل مدیریتی مناطق خشک و نیمه خشک، شناخت و به کارگیری اصول محیطی حاکم بر رفتار تپه های برخانی است. هدف از این پژوهش، تعیین نوع رابطه، نسبت های طلایی و آلومتری بین مولفه های مورفومتری برخان های جنوب شرق کویر حاج علی قلی به منظور شناخت اصول مدیریتی حاکم بر رفتار آنهاست. برای رسیدن به این هدف، ابتدا مهم ترین مولفه های مورفومتری ۵۲ برخان به روش نمونه برداری طولی اندازه گیری میدانی شد. سپس با ارزیابی آنها از طریق آزمون های آماری و ریاضی، به رابطه سنجی و تعیین آلومتری برخان های پژوهش مبادرت شد. نتایج تجزیه و تحلیل رگرسیون نشان می دهد که بیشینه ارتباط معنا دار خطی، بین طول و ارتفاع برخان با ضریب تبیین ۹۴۵/۰ و انحراف معیار خطای برآورد ۸۸۹/۰ وجود دارد. نتایج رابطه سنجی و آلومتری نیز به شرح رابطه های آماری و ریاضی گزارش شده در این پژوهش است که این معادله ها امکان محاسبه به نسبت دقیق و سریع مولفه های مورفومتری برخان های این پژوهش را فراهم ساخته، مبین آلومتری آنهاست.

کلیدواژه ها

آلومتری, برخان, ژئومورفومتری, کویر حاج علی قلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.