طرح و ساخت بتن شاتکریت سبکدانه برای پانلهای سه بعدی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی بتن سبک
  • کد COI اختصاصی: LWCONCRETE01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیاوش نرگسی

دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده عمران و محیط و زیست، تهران

محمود یزدانی

حمیدرضا رحمانی

چکیده

یکی از روش های رایج اجرای دیوارها در ساختمان های کشور استفاده از سیستم پانل های ساندویچی است. این دیوارها از سه جزء صفحه یونولیتی، مش فلزی و یک لایه بتن یا ملات که بر روی مش فلزی در دو سمت دیوار پاشیده می شود تشکیل می گردند. وجود سهولت های اجرایی این نوع دیوارها، سنگینی نسبی آنها در مقایسه با سیستم های جدیدتر دیوارهای سبک و اتلاف نسبتاً زیاد مصالح در مرحله پاشش، از نقاط ضعف مهم آنها به شمار می رود. در این تحقیق با هدف کاهش وزن واحد سطح این دیوارها و کاهش اتلاف مصالح تلاش شده است تا بجای کاربرد شاتکریت معمولی با ملات های ماسه سیمان، از ملات سبک برای پاشیدن استفاده شود. بدین منظور با استفاده از پوکه های طبیعی و مصنوعی موجود در کشور، چندین طرح اختلاط ملات سبک برای انجام عملیات شاتکریت در آزمایشگاه ساخته و اجرا شد. طرح های اختلاط مناسب آنهایی هستند که علاوه بر سبکی، کمترین میزان اتلاف مصالح پس از عمل پاشش را داشته و در عین حال مقاومت نسبی کافی برای تحمل وزن دیوار و ضربه های معمول وارده بر آن را داشته باشند. با استفاده از یک سیستم پمپ هوای فشرده و ملات پاش، مخلوط بتن ساخته شده درون قالب هایی با ابعاد استاندارد پاشیده شده و سپس از این بتن مغزه هایی برای تعیین مقاومت فشاری و وزن مخصوص گرفته می-شود. نتایج نشان داده است که می توان مخلوط هایی با وزن مخصوص حدود 1000 تا 1100 کیلوگرم بر مترمکعب (نصف ملات ماسه سیمان معمولی) را با میزان اتلاف کم 10 تا 15 درصد بخوبی بر روی این دیوارها اجرا نمود، ضمن اینکه به مقاومت نسبی تا حد 14 مگاپاسکال نیز دست یافت.

کلیدواژه ها

بتن شاتکریتی، شاتکریت تر، پانل ساندویچی، سنگدانه سبک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.