سلامت معنوی از منظر قرآن و صحیفه سجادیه و ارتقای سلامت اجتماعی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی قرآن و سلامت اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: IQSHCONF01_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرجس نعمتی

دانشجوی دکترای تخصصی علوم قرآن و حدیث، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، دبیرآموزش و پرورش شهرستان نمین .

علیرضا عبدالرحیمی

عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه آزاد اردبیل

چکیده

مسئله مطالعه شده: از سال ها پیش، اندیشمندان به ویژه اندیشمندان مسلمان، به طرح موضوع معنویت در امر مهم سلامت پرداخته اند. امروزه نیز دانشمندان دریافته اند که سلامتی بدون معنویت دارای کمبودی اساسی است. یافته های تحقیق نشان میدهند دین مبین اسلام در ارتقای سلامتی پیروان خود و اجتماع نقش اساسی داشته است و رابطه محکمی بین ایمان و سلامت روانی وجود دارد. خاستگاه سلامت معنوی در فرهنگ اسلامی، حقیقت قلب یا همان روح و نفس است که در کنار جسم قرار دارد و در عین حال، دارای شخصیتی مستقل است.اهداف: هدف اصلی این پژوهش، شناسایی مولفه های سلامت معنوی در آموزه های دین مبین اسلام است و تاثیرهای متقابل سلامت معنوی با ارتقای سلامت اجتماعی که با مراجعه به دو منبع ارزشمند قرآن کریم و صحیفه سجادیه به استخراج این مولفه ها پرداخته می شود.روش پژوهش: این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی است. روش گردآوری اطلاعات کتابخانه ای به روش مطالعاتی و فیش برداری از کتاب است.یافتهها: در این پژوهش با تحقیق در آیه های قرآنی و دعای صحیفه سجادیه، مولفههای سلامت معنوی به دست آمد و تاثیر متقابل با ارتقای سلامت اجتماعی حاصل شد.نتایج: مولفه های سلامت معنوی در قرآن و صحیفه سجادیه عبارت اند از مولفه های معرفتی،هیجانی،عملی و بازدهی

کلیدواژه ها

سلامت معنوی،قرآن،صحیفه سجادیه،سلامت اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.