تدوین ملزومات مأموریتی و طراحی اولیه مریخ پیمای بدون سرنشین

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دهمین همایش انجمن هوافضای ایران
  • کد COI اختصاصی: AEROSPACE10_678
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 834
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ماهان بهرو

دانشجوی کارشناسی ارشد

افشین بناء زاده

استادیار دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

آنچه در این مقاله به آن پرداخته شده است، تعیین اهداف ماموریتی کاوش هوایی در مریخ، تبیین قیود و محدودیتهای فضای طراحی پهپا دهای مری خپیما و ارائه ی یک طرح مناسب مفهومی از طریق تغییر در سیکل کلاسیک طراحی هواپیما است. هدف عمده ی کاوشها در مریخ، یافتن پاسخ یک سوال است: آیا امکان انتقال حیات انسانی به آن وجود دارد؟ این امر به واسطه ی جستجو برای یافتن آب و متان، تعیین ساختار اتمسفری و تبیین رفتارهای اقلیمی سیاره محقق خواهد شد. اطلاعات بدست آمده از کاوشهای قبل، قیود و محدودیتهای متعددی را آشکار کرده است، اما شکاف در دقت داده برداری ها میان کاوشگرهای مداری و سطحی، لزوم استفاده از پرنده های بدون سرنشین را جهت انجام کاوشهای منطقه ای روشن می سازد. به علاوه بسیاری از مناطق صعب العبور ب هوسیله رباتهای سطحی قابل دسترس نبوده و تنها شیو هی موثر داده برداری از آنها، استفاده از رباتهای هوایی است. آنچه باید در فرآیند طراحی چنین پهپادهایی مورد توجه قرار گیرد، شرایط محیطی کاملا متفاوت میان زمین و مریخ است. وضعیت اتمسفری مریخ ب هدلیل نبود اکسیژن و چگالی اندک، برای اشیاء پرنده بسیار نامساعد است و دمای کم و ترکیب گازهای جو، باعث افزایش نسبی عدد ماخ و محدودیت در سرعت می شوند. چنین شرایط اتمسفری محدودیت های مضاعفی در تامین تراست و خنککاری به سیستم های پیشران پهپاد تحمیل می کند. محدودیت های ابعادی ناشی از سیستم های پرتاب و کپسولهای انتقال کاوشگر، کیفیت عملکردی رباتهای هوایی را تحت تاثیر قرار م یدهند. اعمال مجموعه ی این موارد به سیکل طراحی و سازگار نمودن آن با محیط طراحی جدید، منجر به تولید یک روند جدید در طرح مقدماتی شده است که هدف اصلی از ارائه این تحقیق میباشد

کلیدواژه ها

کاوش هوایی - پهپاد مریخ پیما - فضای طراحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.