ظرفیت های فقه امامیه در پیشگیری از طلاق

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی قرآن و سلامت اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: IQSHCONF01_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 266
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر کربلایی

دانشجوی کارشناسی ارشد فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه سیستان و بلوچستان

محمدرضا کیخا

دانشیار فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

طبق فقه امامیه و حقوق ایران حق طلاق متعلق به زوج است و او هرگاه که بخواهد می تواند این حق را اعمال کند. توجه به دغدغه پیشگیری از وقوع آسیب اجتماعی (طلاق) جز لاینفک فقه امامیه است و طبق حقوق ایران نیز حق طلاق مصرح در ماده ۱۱۳۳ ق م یک قاعده آمره بوده و جز حقوق غیر مالی ونیز مرتبط با شخصیت ونظم عمومی بحساب می آید. این پژوهش که با روش توصیفی تحلیلی انجام شده در جهت شناسایی ظرفیت های فقه امامیه در پیشگیری از معضل طلاق بوده است.راهکارهای فقه امامیه با تکیه بر قرآن کریم لزوم طلاق در طهر غیر مواقع (طلاق/۱)، حضور دو شاهد عادل برای اجرای صیغه طلاق (طلاق/۲)، تعیین داوران و منوط کردن حکم دادگاه به طلاق را بر رای و نظر آنها (نساء ۳۵)، وجود حد و مرز در اجرای صیغه طلاق (بقره آیات ۲۲۹ تا ۲۳۲ ) که موجب پیشگیری از طلاق و یا موثر در تاخیر آن دانست.

کلیدواژه ها

پیشگیری از طلاق، فقه امامیه، ظرفیت های فقهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.