تعیین فعالیت ضد اکسیدانی پنج نوع میوه ذکر شده در قرآن مجید و احادیث

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله طب سنتی اسلام و ایران، دوره: 3، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JIITM-3-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 178
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی میرزایی

مهدی قوامی زاده

چکیده

میوه ها یکی از قدیمی ترین غذا های انسان با فعالیت های بیولوژیکی می باشند. بر اساس کتاب آسمانی قرآن، میوه هایی مانند انگور، خرما، انجیر، زیتون و انار هدایای آسمانی هستند که از طرف خداوند به انسان ها اهدا شده است. قرآن مجید در سوره های مختلف به توصیف اهمیت گیاهان جهت درمان بیماری های مختلف می پردازد. این مطالعه برای تلفیق استفاده علمی و دینی گیاهان بومی و بوجود آوردن آگاهی در خصوص انواع میوه جات ذکر شده در قرآن و احادیث طراحی شده است. در این مطالعه خواص ضد اکسیدانی پنج نوع میوه ذکر شده در قرآن مجید تعیین گردید. میوه ها بر اساس نام های علمی، انگلیسی، محلی و نام خانواده دسته بندی شده اند. برای تعیین خواص ضد اکسیدانی میوه های انگور، خرما، انجیر، زیتون و انار از آزمون های دی فنیل پیکریل هیدرازیل، فعالیت آنتی اکسیدانی معادل ترولکس و فعالیت آنتی اکسیدانی آهن احیا استفاده شد. فنل تام با روش فولین- سیوکالتو اندازه گیری شد. محتوای فنلی نمونه ها با روش فولین- سیوکالتو در محدوده بین ۳۶ - ۱۴۹ میلی گرم اسید گالیک در صد گرم عصاره بود. بیشترین و کمترین مقدار فعالیت ضد اکسیدانی با آزمون دی فنیل پیکریل هیدرازیل بین ۰.۳- ۳.۸۳ میلی گرم در میلی لیتر عصاره بود. محدوده مقدار فعالیت ضد اکسیدانی به روش آهن احیا بین ۰.۷۳ - ۱۰.۵۸ میلی مول آهن(II) در صد میلی گرم عصاره بود. بیشترین فعالیت ضد اکسیدانی معادل ترولکس ۱۲.۴ میکرومول و کمترین میزان ۰.۹۱ میکرومول ترولکس در گرم عصاره بود. میزان فعالیت ضد اکسیدانی نمونه ها به ترتیب در انار > زیتون > انگور > خرما > انجیر گزارش شد. گیاهان دارویی به خاطر پذیرش عامه، کمترین میزان آسیب و حداقل عوارض جانبی بر روی مصرف کننده به طور وسیعی مورد استفاده قرار می گیرند.

کلیدواژه ها

The Holy Qura’n, DPPH, FRAP, TEAC, قرآن مجید, احادیث, فعالیت ضد اکسیدانی, انار, فنل تام

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.