برنامه ریزی راهبردی توسعه گردشگری با استفاده از مدل استراتژیک SOAR (مورد پژوهی شهرکرد)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی اندیشه ها و فناوریهای نوین در علوم جغرافیایی
  • کد COI اختصاصی: GEOGRAPHIC02_175
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا آسیابانی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

معصومه موسویان قهفرخی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

زهره بهرامیان

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

چکیده

شهرکرد ازجمله شهرهای است که با شرایط خاص طبیعت محور از توان ها و قابلیت های فراوانی برای جذب گردشگر برخورداراست به عنوان یک کانون گردشگری در سطح ملی و بین المللی موردتوجه قرارگرفته اما به دلیل عدم اتخاذ سیاست های موثرو کمبود امکانات هنوز نتوانسته به جایگاه واقعی خود بر جذب گردشگر در کشور و بین الملل دست یابد. پژوهش حاضر باهدفبرنامه ریزی راهبردی توسعه گردشگری با استفاده از مدل استراتژیک SOAR در شهرکرد به بررسی این موضوع بپردازد. نوع تحقیق در این پژوهش توصیفی و تحلیلی و روش جمع آوری اطلاعات موردنیاز میدانی، اسنادی و پیمایشی است. نتایج از انجام این پژوهشحاکی آن است که وجود فضاهای سبز با چشماندازی متنوع جغرافیایی با آب و هوای مناسب و مطبوع و آثار تاریخی فرهنگی متنوع وپرجاذبه در این شهر همراه وجود آداب و رسوم محلی و سایر مزیت ها و قوت های دیگر در این شهر قابلیت تبدیل شدن به یک نمونه یگردشگری در سطح بین الملل و منطقه را دارا است. ازاینرو با توسعه گردشگری در این شهر از طریق تقویت زیرساخت های گردشگریو افزایش تعداد مراکز خدماتی بازاریابی، بالا بردن افرایش تسهیلات کیفیت خدماتی و تفریحی در این شهر میتواند موجب پدیدآوردنفرصت هایی از قبیل اشتغال و درآمد پایدار، افزایش امکانات مربوط به تفریح و ورزش، افزایش سرمایه گذاری جهت توسعه مقصدهایگردشگری و بالا بردن کیفیت زندگی ساکنان ازجمله نتایج مورد انتظار است.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی راهبردی، توسعه گردشگری، مدل SOAR، شهرکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.