کاربرد توان ها و شاخص های اقلیمی در رابطه با توسعه گردشگری (مطالعه موردی استان گیلان)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی اندیشه ها و فناوریهای نوین در علوم جغرافیایی
  • کد COI اختصاصی: GEOGRAPHIC02_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 385
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا حجازی زاده

استاد اقلیم شناسی ، دانشکده جغرافیایی دانشگاه خوارزمی تهران

مهدی شفقتی

دکترای آب و هواشناسی دانشگاه خوارزمی تهران

سحر گل لاله کرمانی

کارشناس ارشد عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام

چکیده

جغرافیای گردشگری و رابطه میان اقلیم و گردشگری بر ضرورت تجزیه و تحلیل توان گردشگری از بعد شرایط اقلیمی تاکید می ورزد.استان گیلان یکی از استان های شمالی کشور به دلیل دارا بودن شرایط ویژه جغرافیایی، مناظر بدیع طبیعی و برخورداری از منابعآب فراوان در ردیف یکی از مهمترین مناطق گردشگری کشور میباشد. در این پژوهش با استفاده از شاخص های زیست اقلیمی بیکر وTCI مناطق مختلف استان از نظر آسایش اقلیمی در دوره آماری ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ مورد بررسی قرار گرفته و با استفاده از این شاخص ها و نیز با استفاده از نرم افزار GIS اقدام به تهیه نقشه پهنه بندی این شاخص ها شد. نتایج بدست آمده از شاخص های زیست اقلیمی نشان می دهند که دوره آسایش استان از ماه اسفند شروع و تا اواخر خرداد و همچنین ماه های مهر و آبان ادامه می یابد. درماه های فصل تابستان افزایش دما موجب کاهش آسایش اقلیمی در منطقه شده است.

کلیدواژه ها

گردشگری، شاخص اقلیمی، پهنه بندی، استان گیلان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.