بررسی و تحلیل روند تغییرات پارامترهای اقلیمی در شهرستان سقز
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش ملی اندیشه ها و فناوریهای نوین در علوم جغرافیایی
- کد COI اختصاصی: GEOGRAPHIC02_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 416
نویسندگان
دانشیار اقلیم شناسی دانشگاه محقق اردبیلی
دانش آموخته کارشناسی ارشد آب و هواشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی
دانشجوی دکتری آب و هواشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
تغییرات در پارامترهای اقلیمی میتواند فرایندهای هیدرولوژیکی، کشاورزی، محیط زیست، بهداشت، صنعت و اقتصادرا تحت تاثیر قرار دهد و ارزیابی این تغییرات کمک فراوانی به چالش های مدیران و برنامه ریزان محیطی خواهد کرد.لذا در این پژوهش به منظور بررسی روند تغییرات دما ،رطوبت و بارش سالانه در یک دورهی ۳۰ ساله (۲۰۱۴-۱۹۸۵)در ایستگاه سینوپتیک سقز با استفاده از روشهای آماری تحلیل روند پرداخته شد. روشهای مورد استفاده در بررسیروند شامل آزمون ناپارامتری کندال و همچنین میانگین متحرک است. نتایج حاصل نشان داد که در منطقه موردبررسی در طول دوره آماری مورد مطالعه، دمای حداقل، متوسط و حداکثر دارای روند افزایشی و رطوبت و بارش دارایروند کاهشی است که با توجه به نتایج حاصل معنیداری روند افزایشی دما و روند کاهشی رطوبت نسبی با توجه بهآماره کندال مورد تایید قرار نگرفت و تغییرات مذکور جزو نوسانات کوتاه مدت آب و هوایی است اما روند کاهشی بارشدر سطح ۰/۰۵ معنی دار شده است همچنین با توجه به آماره کندال و میانگین متحرک دوره ۵ ساله، روند تغییرات بارش در منطقه نیز شدیدتر از تغییرات دمایی است به طوریکه در هر دو روش مورد استفاده روند تغییرات منفی بارشدر منطقه تایید شده است.کلیدواژه ها
بارش، دما، رطوبت، روند، کندال، میانگین متحرکمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.