پذیرش دانش آموزان کم توان جسمی توسط دانش آموزان عادی در مدارس تلفیقی شهر تهران

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: فصلنامه تازه های علوم شناختی، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ICSS-8-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 610
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر فروع الدین عدل

University of Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

اکبر بیگلریان

دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.

نرگس ادیب سرشکی

دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.

جلیل صدرالسادات

دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.

چکیده

هدف: جداسازی کودکان کم­توان از جامعه عادی، علاوه بر تحمیل هزینه های گزاف بر جوامع، لطمات و مشکلات عاطفی زیادی بر این کودکان وارد می کند و موجب رشدنیافتگی بسیاری از قابلیت­ها و کاهش قدرت تطابق آنان با محیط عادی می­گردد. بنابراین چند دهه ای است که روش تلفیق یا یکپارچه سازی در آموزش و پرورش مدنظر قرار گرفته است. در ایران  نیز آموزش و پرورش تلفیقی برای دانش آموزان با اختلالات بینایی، شنیداری و جسمی - حرکتی شروع شده، اما تاکنون در مورد میزان مقبولیت و پذیرش آنان از طرف دانش آموزان عادی مطالعه گسترده ای نشده است. روش: ۵۰۲ دانش آموز عادی از دبستان های تلفیقی و ۱۲۰ دانش آموز از دبستان های عادی شهر تهران، در مقاطع سوم تا پنجم به کمک نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند و میزان پذیرش آنان با استفاده از پرسشنامه «مقیاس پذیرش»  تعیین و سپس اطلاعات به دست آمده تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها: دانش آموزان کم شنوای مدارس تلفیقی و غیرتلفیقی نسبت به دانش آموزان جسمی - حرکتی بیشتر مورد پذیرش دانش آموزان عادی قرار می گیرند، و در مجموع این پذیرش در مدارس تلفیقی بیشتر از مدارس غیرتلفیقی است. همچنین میزان پذیرش کودکان کم شنوا در میان دانش آموزان پسر بسیار بیشتر از دانش آموزان دختر است. نتیجه گیری: به نظر می­رسد روش تلفیق برای کودکانی که دارای کم­توانی، به ویژه کم توانایی­های خفیف مانند کم شنوایی هستند مفید بوده و در ارتقای وضعیت تحصیلی، سازگاری با افراد عادی، عادی­سازی حضور در جامعه،  و شناخت و توجه نسبت به نیازهای خاص آنان، بسیار موثر است.  

کلیدواژه ها

Integrated Schools, Disabled Disorders, Auditory Disorders, مدرسه تلفیقی, اختلالات جسمی- حرکتی, اختلالات شنیداری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.