پیش بینی ارزیابی معلم از عملکرد دانش آموز با استفاده از آزمون توانایی های شناختی میکر در دانش آموزان کلاس های چهارم و پنجم ابتدایی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: فصلنامه تازه های علوم شناختی، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ICSS-9-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 240
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جهانشاه محمدزاده

University of Ilam, Ilam, Iran.

حمیدرضا عریضی

دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.

حسین مولوی

دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.

چکیده

هدف: هدف پژوهش حاضر پیش بینی ارزیابی معلم از  عملکرد دانش آموز در دروس تاریخ، اجتماعی، دیکته و انشاء با استفاده از آزمون توانایی های شناختی میکر بود. روش: ۶۰ نفر از دانش آموزان دختر و پسر کلاس های چهارم و پنجم ابتدایی به صورت تصادفی انتخاب شدند. آزمون توانایی های شناختی میکر روی کلیه نمونه ها انجام شد و به علاوه عملکرد دانش آموزان در دروس مربوطه در یک مقیاس لیکرتی از یک تا پنج به وسیله معلم ارزیابی شد. برای تحلیل داده ها از روش آماری رگرسیون چندمتغیری استفاده شد. متغیرهای پیش بین در پژوهش حاضر، زیرمقیاس های ۲۶ گانه آزمون میکر و متغیر ملاک ارزیابی معلم بود. یافته ها: تحلیل رگرسیون نشان داد که بهترین متغیرهای پیش بین ارزیابی معلم از دانش آموز در درس های تاریخ و اجتماعی به ترتیب زیرمقیا س های CMU)) (شناخت واحدهای معنایی) (< ۰/۰۰۱p)، CSS (شناخت نظام های نمادی) (< ۰/۰۱p) و NSS (تولید همگرای نظام های نمادی) (< ۰/۰۵p) و بهترین متغیرهای پیش بین ارزیابی معلم از دانش آموز در دیکته و انشاء به ترتیب زیرمقیاس های  NST)) (تولید همگرای تبدیلات نمادی) (< ۰/۰۰۱p)، NSS (< ۰/۰۱p)، CMU  (< ۰/۰۵p)، CSS (< ۰/۰۵p) و DFU (تولید واگرای واحدهای تصویری) (< ۰/۰۵p) بود. نتیجه گیری: با استفاده از زیرمقیاس های آزمون میکر می توان توانمندی های دانش آموزان را شناسایی نمود و چنانچه در این زمینه ها نواقصی وجود داشته باشد با مداخله به موقع و آموزش نسبت به رفع آنها اقدام کرد.

کلیدواژه ها

Cognitive Ahililies, Teachers' Rating, Multiple Regression, Schoolchildren, توانایی شناختی, ارزیابی معلم, رگرسیون چند متغیری, دانش آموز, راهبرد آموزشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.