بررسی حافظه سرگذشتی و شواهد عصب روان شناختی در اختلالات وسواسی- اجباری و اضطراب فراگیر

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: فصلنامه تازه های علوم شناختی، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ICSS-10-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 324
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مولایی

دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تربیت معلم تهران، تهران، ایران.

علیرضا مرادی

دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تربیت معلم تهران، تهران، ایران.

بنفشه غرائی

دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.

محمدحسن افضلی

دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

چکیده

 هدف: نقایص عصب روان شناختی در سبب شناسی اختلال وسواسی- اجباری با شواهد فرآینده ای رو به روست. هدف پژوهش حاضر سنجش و مقایسه حافظه سرگذشتی در اختلالات وسواسی- اجباری و اضطراب فراگیر است. روش: آزمودنی های این بررسی مقطعی- تحلیلی سه گروه ۲۲ نفری از مبتلایان به اختلال وسواسی- اجباری، اختلال اضطراب فراگیر و افراد بهنجار بودند که پس از همتا سازی در متغیرهای سن، جنسیت، میزان تحصیلات و وضعیت تاهل وارد مطالعه شدند. داده های این مطالعه با استفاده از آزمون های تشخیصی اضطراب بک، افسردگی بک II، مقیاس وسواسی- اجباری ییل- براون و مصاحبه ساختار یافته حافظه سرگذشتی به دست آمدند و به وسیله روش های آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: نتایج حاکی از تفاوت معنادار میانگین های مورد مقایسه گروه ها در سنجش حافظه سرگذشتی بود. به این ترتیب که گروه وسواسی نسبت به دو گروه دیگر عملکرد ضعیف تری نشان داد (p< ۰/۰۵). نتیجه گیری: به نظر می رسد که وجود نقایص عصب روان شناختی در اختلال وسواسی- اجباری، به عملکرد ضعیف تر حافظه سرگذشتی این بیماران در مقایسه با مبتلایان به اختلال اضطراب فراگیر و افراد بهنجار بینجامد.

کلیدواژه ها

Autobiographical Memory, Obsessive-Compulsive Disorder, Generalized Anxiety Disorder, Neuropsychology, حافظه سرگذشتی, اختلال وسواسی- اجباری, اختلال اضطراب فراگیر, عصب روان شناسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.