هنجاریابی خرده آزمون های جور کردن ابزار و شکل مجموعه آزمون های استعداد عمومی

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: فصلنامه تازه های علوم شناختی، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ICSS-5-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 346
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا عریضی

دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.

صفورا یزدچی

سازمان آموزش و پرورش، اصفهان، ایران.

احمد عابدی

سازمان آموزش و پرورش، اصفهان، ایران.

زرین السادات خادمی

چکیده

هدف: این تحقیق با هدف تعیین روایی، پایایی و هنجاریابی آزمون های جور کردن ابزار و جور کردن شکل، از مجموعه آزمون استعداد عمومی (GATB) انجام شده است. روش: جامعه تحقیق را کلیه دانش آموزان پایه اول دبیرستان شهر اصفهان تشکیل می دهند که از میان ۳۲۷۷۱ دانش آموز، ۱۲۰۰ دانش آموز به صورت خوشه ای تصادفی انتخاب و از ۱۲۰۰ دانش آموز انتخابی، ۶۰۰ دانش آموز دختر پایه اول دبیرستان و ۶۰۰ دانش آموز پسر پایه اول دبیرستان به طور تصادفی گزینش شدند. آزمون های جور کردن ابزار و شکل به وسیله دانش آموزان منتخب اجرا شد. نتایج به وسیله روش های آماری آلفای کرونباخ، ضریب همبستگی دو رشته ای، روش تحلیل عاملی و محاسبه نمرات استاندارد Z و IQ انحرافی با میانگین ۱۰۰ و انحراف معیار ۱۵، نمرهt و نمره های نه بخشی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: همه سوال های آزمون جور کردن شکل از قوه تمیز کافی برخوردار بودند و فقط این ضریب در سوال های ۱، ۳ و ۳۴ تا ۶۰ کم به نظر آمد که دلیل آن در سوال های ۳۴ تا ۶۰ کم بودن زمان پاسخگویی بود. سوال های ۱۵، ۲۱ و ۲۸ تا ۴۹  آزمون جور کردن ابزار، از قوه تمیز کافی برخوردار بودند و این تمیز در سایر سوال ها کم و یا حتی صفر بود. به منظور برآورد پایایی آزمون های جور کردن ابزار و شکل از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. ضرایب آلفای به دست آمده به ترتیب برابر با ۰/۹۰ و ۰/۸۷ بودند. جهت بررسی روایی سازه آزمون های جور کردن ابزار و شکل و پاسخ به این پرسش که هر کدام از آزمون ها چند عاملی است، از تحلیل عامل استفاده شد. نتایج نشان داد که آزمون های دو گانه استعداد عمومی (آزمون جور کردن ابزار و جور کردن شکل) از روایی سازه کافی و قابل قبول برخوردار است. نتیجه گیری: با انجام این مطالعه، از دو مجموعه ۳۱ و ۲۸ سوالی  این ابزار با هنجارهای به دست آمده می توان برای مشاوره تحصیلی در آموزش و پرورش مورد استفاده کرد.

کلیدواژه ها

آزمون جور, جورکردن ابزار و شکل مجموعه, مجموعه آزمون استعداد عمومی, نمره های استعداد عمومی آزمون جورکردن, آزمون های جورکردن ابزار و شکل, ضریب تمیز سوال های آزمون جورکردن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.