بررسی تفاوت میزان اطمینان مردان و زنان در تصمیم گیری

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه تازه های علوم شناختی، دوره: 14، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ICSS-14-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانی موسوی

in cognitive psychology, Institute for Cognitive Science Studies, Tehran, Iran.

عبدالحسین صادقی مرشت

Ph.D. in Neuroscience, Assistant Professor, Institute for Cognitive Science Studies, Tehran, Iran.

بهار صادقی عبداللهی

M.D., Ph.D. candidate of neuroscience, Institute for Cognitive Science Studies, Tehran, Iran.

آناهیتا خرمی

M.D., Ph.D. candidate of neuroscience, Institute for Cognitive Science Studies, Tehran, Iran.

چکیده

هدف: هدف در این مطالعه بررسی نقش جنسیت در بیش اعتمادی است. بیش اعتمادی ارزیابی بیش از حد فرد در مورد مهارت ها، دانش یا داوری خود است. به دلایلی که هنوز کاملا روشن نشده، هم افراد متخصص و هم غیر متخصص در مورد داوری ها و تصمیم گیری های خود دچار بیش اعتمادی هستند. نقش عوامل مختلفی در این پدیده مطرح شده که یکی از آنها جنسیت است. روش: در این پژوهش ۳۸۹ نفر (۲۷۴ مرد و ۱۱۵ زن) از دانشجویان دانشگاه های شهر تهران با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی، انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. هر شرکت کننده به پرسشهای دو گزینه ای دانش عمومی پاسخ داد. همچنین پس از انتخاب هر گزینه میزان اطمینان به درست بودن پاسخ را اعلام کرد.با استفاده از نمرات اطمینان و درستی پاسخ ها، نمره بیش اعتمادی آنان استخراج شد. در نهایت برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمون t مستقل استفاده شد. یافته ها: بر این اساس، با توجه به آزمون t مستقل انجام گرفته به منظور مقایسه بین میانگین نمرات بیش اعتمادی در مردان و زنان، تفاوت میانگین مشاهده شده در نمرات سوگیری و نمرات برابر مردان و زنان به لحاظ آماری معنادار نیست(P=۰/۵۷۷ و t=۰/۵۵۸) نتیجه گیری: نتیجه نشان داد همه آزمودنی های این پژوهش بیش اعتماد هستند. در بین گروه زنان و مردان هر چند میزان اطمینان تصمیم گیری مردان اندکی بالاتر از زنان مشاهده شد اما این تفاوت معنادار نبود.

کلیدواژه ها

Overconfidence, Decision Making, Gender, Judgment, بیش اعتمادی, تصمیم گیری, جنسیت, داوری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.