بررسی اثر تنش گرما در سیستم های کشت زمستانه و تابستانه بر عملکرد کمی و کیفی سیب زمینی در شرایط مزرعه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های کاربردی زراعی (زراعت سابق)، دوره: 32، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_AREOAJ-32-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کوروش شجاعی نوفرست

استادیار بخش تحقیقات علوم زراعی- باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران.

عباس رخشنده

کارشناس جهاد کشاورزی بشرویه

حسین سرچاهی

کارشناس جهاد کشاورزی بشرویه

محمد مقیم زاده محبی

کارشناس جهاد کشاورزی بشرویه

صدیقه آناهید

کارشناس بخش تحقیقات علوم زراعی- باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران

چکیده

سیب زمینی یکی از مهمترین محصولات زراعی دنیا بوده که در حال حاضر در بسیاری از اقلیم های مناطق مختلف جهان کشت میگردد. در این پژوهش به منظور ارزیابی امکان کشت سیب زمینی در منطقه بشرویه، دو آزمایش مستقل با استفاده از طرح کرت های خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی با ۳ تکرار در طی سال های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ اجرا شد. در آزمایش اول (کشت زمستانه) تیمار های آزمایشی شامل سه تاریخ کاشت ۲۰ بهمن ماه، ۵ و ۲۰ اسفند ماه، به عنوان عامل اصلی و سه رقم فونتانه، پیکاسو و سانته، به عنوان عامل فرعی بودند. در آزمایش دوم (کشت تابستانه) همان رقم ها اما در تاریخ های کاشت ۲۰ مرداد، ۵ و۲۰ شهریور ماه کشت شدند. نتایج نشان داد که در تاریخ های کاشت زمستانه و تابستانه، تاخیر در کاشت سبب کاهش عملکرد شد. به طوری که بیشترین عملکرد کشت زمستانه از رقم سانته در تاریخ کاشت ۲۰ بهمن، و بیشترین عملکرد کشت تابستانه از رقم های فونتانه و پیکاسو بدون تفاوت معنیدار آماری با هم، از تاریخ کاشت ۲۰ مرداد، حاصل شد. درصد ماده خشک غده ها نیز با تاخیر در کاشت، در هر دو سیستم کشت زمستانه و کشت تابستانه، کاهش یافت.

کلیدواژه ها

تاریخ کاشت, کشت تابستانه, عملکرد, درجه حرارت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.