آموزش مهارت های فراشناختی در تربیت معلم
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: فصلنامه تازه های علوم شناختی، دوره: 19، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_ICSS-19-3_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 243
نویسندگان
PhD in Higher Education Management, Head of Ayatollah Taleghani Campus, University of Farhangian (Qom),Iran.
Professor of Tehran University, Faculty of Psychology and Educational Sciences, Department of Management and Educational Planning,Iran.
چکیده
هدف: هدف این پژوهش، بررسی تاثیر آموزش مهارت های فراشناختی به دانشجو-معلم دانشگاه فرهنگیان، بر مهارت های فراشناختی آنهاست. روش: روش این پژوهش شبه آزمایشی با طرح دوگروهی پیش آزمون-پس آزمون بود. مهارت های فراشناختی با استفاده از پرسشنامه ی خودارزیابی مهارت های فراشناختی با ۷۰ گزاره و ۹۴/۰==ɑ ارزیابی شد. هر یک از دو گروه آزمایش و گواه شامل ۱۲ دانشجوی نیم سال پنجم دانشگاه بودند. نخست دو گروه به وسیله ی پرسشنامه ارزیابی شدند و پس از هشت جلسه آموزش مهارت های فراشناختی به گروه آزمایش ، مجددا« هر دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته ها: آموزش مهارت های فراشناختی به گروه آزمایش، مهارت های فراشناختی آنها را نسبت به گروه گواه بهبود بخشید و آموزش اثری معادل ۳۶۰/۰=ƞ۲ ایجاد کرد. این تغییرات در سطح ۰۱/۰ معنا دار بود. در پی بررسی کلی تغییرات مهارت های فراشناختی ، به تغییرات هر یک از مولفه های سه گانه پرداخته شد. آموزش، دانش شناختی گروه آزمایش را در مقایسه با گروه گواه بهبود بخشید و اثری معادل ۳۲۷/۰=ƞ۲ ایجاد کرد که در سطح ۰۱/۰ معنا دار بود.تنظیم شناختی گروه آزمایش در مقایسه با گروه گواه نیز بر اثر آموزش مهارتهای فراشناختی بهبود یافت که با تاثیری معادل ۲۹۶/۰=ƞ۲ در سطح ۰۱/۰ معنا دار بود. هر چند میانگین نمرات باورهای شناختی گروه آزمایش بیشتر از گروه گواه بود، نتایج آموزش مهارت های فراشناختی به دانشجویان نشان داد که تاثیر این آموزش ها بر باورهای شناختی معنا دار نبوده است. نتیجه گیری: یافته ها نشان دادند که آموزش مهارت های فراشناختی به بهبود مهارت های فراشناختی می انجامد و به ویژه بر دانش شناختی و تنظیم شناختی تاثیر می گذارد.کلیدواژه ها
Metacognition, Metacognitive Skills, Teacher-Students, Teacher Ttraining, فراشناخت, مهارت های فراشناختی, دانشجو, معلم, تربیت معلماطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.