چالش های اصلی دختران نوجوان ایرانی برای فعالیت بدنی مستمر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین همایش ملی ورزش، مشارکت همگانی، سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: SPPL01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 351
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم علیدوست قهفرخی

دانشیار مدیریت ورزشی، دانشگاه تهران، ایران، تهران

مهدی دستگردی

دانشجوی دکترای مدیریت ورزشی، دانشگاه فنی و حرفه ای، ایران، تهران

آمنه اسدالهی

دکترای مدیریت ورزشی واحد تهران مرکز دانشگاه آزاد اسلامی، ایران، تهران

رحیم خسرومنش

دکترای مدیریت ورزشی، دانشگاه تهران، ایران، تهران

چکیده

سلامت زنان با فرزندآوری و ادامه نسل بشر در ارتباط است و فعالیت بدنی از الزامات سلامت زنان در تمام مراحل زندگی محسوب می شود.ازطرف دیگر مرحله نوجوانی یعنی ۱۲-۲۰ سالگی یکی از حساس ترین دوران زندگی زنان است زیرا در این مرحله، فرآیند بلوغ کامل می شود. باتوجه به تحولاتی که فرآیند بلوغ در دختران نوجوان بوجود می آورد تاثیرات فعالیت بدنی در این مرحله بسیار قابل توجه است. فعالیت بدنیمی تواند اضطراب، افسردگی، پرخاشگری، شکایت های جسمانی، و حساسیت دختران نوجوان را کاهش دهد و سلامت روان آنها را بالا ببرد(ناظروهمکاران، ۱۳۹۱). فعالیت بدنی همچنین منجربه تقویت مولفه های شخصیتی دختران نوجوان می شود (شمس وهمکاران، ۱۳۹۶)کیست تخمدان که اکثرا نتیجه بی تحرکی است یکی از مشکلات شایع در دختران نوجوان است و این درحالیست که فعالیت بدنی هوازی می تواندبه راحتی پیش گیرنده و درمانگر این بیماری باشد (گائینی وهمکاران، ۱۳۹۱). به هر حال با وجود اینکه فعالیت بدنی از الزامات سلامتیدختران نوجوان است ولی نتایج تحقیقات متعدد ازجمله مرزبان پناه (۱۳۸۹) و رمضانی نژاد و همکاران (۱۳۹۲) نشان داده است فعالیت بدنی دربین دختران نوجوانان ایرانی جایگاهی ندارد و متاسفانه افت فعالیت بدنی دختران ایرانی در مرحله نوجوانی بیش از پسران است. ازهمین رو مسالهتحقیق حاضر این بود که چالش های اصلی دختران نوجوان ایرانی برای فعالیت بدنی مستمر چیست؟

کلیدواژه ها

عدم امنیت و ایمنی، فرهنگ ضعیف، کمبود امکانات، محدودیت ها، سوء مدیریت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.