ارزیابی قابلیت های سیستم نسخه نویسی الکترونیکی سرپایی وبستری از دیدگاه پزشکان شاغل در بیمارستان های ملکی سازمان تامین اجتماعی خراسان رضوی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی آزمایشگاه مدیریت و رویکردهای نوآورانه در مدیریت و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: MLABCONF01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 709
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی مهرفر

شاغل در مدیریت درمان سازمان تامین اجتماعی خراسان رضوی

مجیدرضا صابر افشاریان

شاغل در مدیریت درمان سازمان تامین اجتماعی خراسان رضوی

چکیده

سیستم های نسخه نویسی الکترونیکی میتوانند ایمنی بیمار و کیفیت خدمات مراقبت سلامت را ارتقا دهند. این سیستم ها باید قابلیت های الزم جهت کاهش خطاهای پزشکی و بهبود عملکرد ارائه کنندگان خدمات سلامت را فراهم کنند. هدف این تحقیق، ارزیابی قابلیت های سیستم نسخه نویسی الکترونیکی از دیدگاه پزشکان در بیمارستان های ملکی سازمان تامین اجتماعی خراسان رضوی می باشد .روش بررسی:مطالعه ی حاضر یک تحقیق توصیفی-مقطعی است که در سال ۱۴۰۰ انجام گرفت. جامعه ی مورد مطالعه شامل ۸۲ نفر از پزشکان شاغل در بیمارستان های سازمان تامین اجتماعی خراسان رضوی بود که به صورت سرشماری تعیین گردید. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه ی محقق ساخته بود که روایی پرسشنامه بر اساس نظرات خبرگان تعیین شد و پایایی آن نیز از طریق محاسبه ی ضریب آلفای کرونباخ بررسی و تحلیل داده ها با استفاده از نرم ا فزار SPSS انجام گردید .بیمارستان ها :بیمارستان فارابی-۱۷شهریور-رازی تربت حیدریه یافته ها:نتایج نشان داد که در بخش ثبت و دسترسی به اطلاعات سیستم، بیشترین امتیاز مربوط به امکان ثبت دارو)۴/۵۸ (و ثبت دستورات مرتبط با آزمایش و رادیولوژ ی)۴/۴۴ (بود. از لحاظ قابلیت های پشتیبان تصمیم گیری، بیشترین امتیاز به ارائه هشدارهای مربوط به تداخلات دارویی ۴/۱۸( ،(کنترل میزان تجویز دارو برای بیماران مزمن)۳/۸۳ (و در بخش قابلیت های فنی سیستم، بیشترین امتیاز مربوط به سهولت استفاده ی سیستم)۳/۸۷ (و رابط کاربری مناسب)۳/۶۶ (میباشد .نتیجه گیری:سیستم نسخه نویسی الکترونیکی مورد مطالعه، در برخی قابلیت ها مانند دسترسی به اطلاعات دارویی براساس منابع معتبر، پیشنهاد گزینه های درمانی براساس تشخیص اصلی و همچنین سفارشی سازی سیستم امتیاز کمتری کسب کرده لذا توسعه دهندگان سیستم، باید قابلیت های آن را، از طریق برقراری ارتباط مناسب با کاربران و درک کامل نیازهای واقعی آنها، ارتقا دهند .

کلیدواژه ها

سیستم نسخه نویسی الکترونیکی، سیستم پشتیبان تصمیم گیری، ارزیابی قابلیت ها، کاربران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.