سال انتشار: 1399
محل انتشار: نخستین همایش ملی هوش مصنوعی و علوم اسلامی
کد COI مقاله: IISC01_027
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 142
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی امکان سنجی هوش مصنوعی از دیدگاه فلسفه ذهن معاصر با تاکید بر دیدگاه جوزف لوین
چکیده مقاله:
هوش مصنوعی به مثابه پدیده ای که بتواند همه جنبه های وجودی انسان را بازنمایی کرده وذهنی با همه قابلیت های انسانی پدید آورد ناممکن است. امکان یا عدم امکان تحقق هوشمصنوعی در ساختاری از مفاهیم بنیادین در فلسفه ذهن معاصر بررسی شده است. دیدگاهمفهومی به این پدیده مستلزم واکاوی دقیق اصطلاح هوش مصنوعی و رویکردهایی است کهبر اساس آن می توان امکان یا عدم امکان هوش مصنوعی را مورد بررسی قرار داد. بر اساسنظریه هایی که در علم النفس فلسفی از سویی و تبیی نهایی که در فلسفه ذهن معاصر ازسوی دیگر در خصوص ماهیت ذهن و آگاهی بیان شده است و نیز بر اساس داده هایی که درحوزه فیزیولوژی مغز بیان شده است، می توان به ارائه دیدگاه هایی در این خصوص پرداخت.اساسا فلسفه اسلامی با ارائه رویکردی دوگان هانگارانه به نفس و بدن از ابتدا امکان هوشمصنوعی را به معنی بازنمایی کامل مفهوم انسان در ضمن ماشینی که تمام قابلیت هایمورد انتظار از انسان را دارا باشد ناممکن می شمارد. از سوی دیگر دیدگاه دوگانه انگاریدر فلسفه ذهن نیز طرفدارانی دارد و با ارائه استدلال هایی سعی کرد ه اند تمایزی دوگانه رامیان ذهن و بدن به تصویر بکشند. در این پژوهش سعی می شود امکان یا عدم امکان هوشمصنوعی به مثابه هوشی که بتواند تمام قابلیت های نفس انسانی را داشته باشد مورد بررسیقرار گیرد. پرسش اصلی این پژوهش بررسی امکان یا عدم امکان هوش مصنوعی مبتنی بردیدگاه های علم النفس فلسفی در خصوص ماهیت نفس و ذهن است. روش در این پژوهشتوصیفی-تحلیلی و مبتنی بر شیوه تطبیقی بر اساس فلسفه اسلامی و فلسفه غرب می باشد.
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا IISC01_027 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1347068/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:کریمی، مهدی،1399،بررسی امکان سنجی هوش مصنوعی از دیدگاه فلسفه ذهن معاصر با تاکید بر دیدگاه جوزف لوین،نخستین همایش ملی هوش مصنوعی و علوم اسلامی،قم،https://civilica.com/doc/1347068
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، کریمی، مهدی؛ )
برای بار دوم به بعد: (1399، کریمی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- شناسایی سرطان رحم با ترکیب درخت تصمیم و الگوریتم ژنتیک
- Provide a method for approximation of the differential equation using computational intelligence
- تشخیص امضای آکوستیک شناورهای دریایی با یادگیری عمیق
- تشخیص حمله صرع از روی سیگنال های EEG بااستفاده از روش یادگیری فعال فازی
- یادگیری نیمه نظارتی با استفاده از دانشجویان نویزدار
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- ملاحظات به کارگیری تصمیم گیری خودکار و هوش مصنوعی در دولت و پارلمان
- درآمدی بر حکمرانی هوش مصنوعی خلاصه راهبردی از: Allan Dafoe, AI Governance: A research agenda , Oxford university, ۲۰۱۸
- هوش مصنوعی در جهان (۶) امارات متحده عربی
- تاملات عقلانی در هوش مصنوعی
- هوش مصنوعی در جهان (۵) (جمهوری هند)
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.