تشخیص کاربران جعلی در شبکه های اجتماعی با استفاده از تحلیل مولفه های اصلی و الگوریتم تخمین چگالی هسته(مطالعه موردی: روی شبکه اجتماعی توئیتر)
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: فصلنامه پدافند الکترونیکی و سایبری، دوره: 9، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_PADSA-9-3_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 603
نویسندگان
گروه کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامهرمز، رامهرمز
چکیده
استفاده از شبکه های اجتماعی به شکل فزاینده ای در حال رشد است و افراد زمان زیادی از وقت خود را صرف استقاده از این شبکه ها می کنند. افراد مشهور و شرکت ها از این شبکه ها برای ارتباط با طرفداران و مشتریان خود استفاده کرده و آژانس های خبری برای توزیع خبر از این شبکه ها استفادهمی کنند. در راستای ترقی محبوبیت و رواج شبکه های اجتماعی بر خط، خطرات و تهدیدات امنیتی نیز درحال افزایش است و انجام فعالیت های مخرب و حملاتی از قبیل فیشینگ، ایجاد کاربرانجعلی و اسپم ها در این شبکه هاافزایش چشمگیری داشته است. در حمله ایجاد کاربر جعلی، کاربران مخرب با ایجاد کاربر جعلی خود را به جای افراد معرفی می کنند و از این طریق از شهرت افراد یا شرکت ها سوء استفاده می کنند.در این مقاله یک روش جدید برای کشف کاربران جعلی در شبکه های اجتماعی بر پایه الگوریتم های یادگیری ماشین ارائه می شود. در روش پیشنهادی برای آموزش ماشین از ویژگی های شباهت مختلفی مانند شباهت کسینوس، شباهت جاکارد، شباهت شبکه دوستی و معیارهای مرکزیت استفاده می شود که همهاین ویژگی ها از ماتریس مجاورت گراف شبکه اجتماعی استخراج می شوند. در ادامه جهت کاهش ابعاد داده ها و حل مشکل بیش برازش از تحلیل مولفه های اصلی استفاده شد. سپس با استفاده از دسته بندهایتخمین چگالی هسته و الگوریتم شبکه عصبی خود سازمان ده داده ها دسته بندی شده و نتایج روش پیشنهادی با استفاده از معیارهای دقت، حساسیت ونرخ تشخیص اشتباه ارزیابی می شود. بررسی نتایج نشان می دهد، روش پیشنهادی با دقت۶/۹۹% کاربرانجعلی را تشخیص می دهد که نسبت به روش کاوو حدود ۵% بهبود یافته است، همچنین نرخ تشخیص اشتباه کاربرانجعلی نیز نسبت به همین روش ۳% بهبود پیدا کرد.کلیدواژه ها
اکانت های جعلی, شبکه های اجتماعی, آنالیز گراف, الگوریتم تخمین چگالی هستهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.