اثر آنتی اکسیدان رزوراترول به شکل نانو لیپوزوم و NLC در رقیق کننده اسپرم خروس طی نگهداری در دمای C˚۴

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای تولیدات دامی، دوره: 12، شماره: 33
  • کد COI اختصاصی: JR_RAP-12-33_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 234
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوذر نجفی

Department of Animal and Poultry Science, College of Aburaihan, University of Tehran, Tehran, Iran

حسین دقیق کیا

Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran

مهدیه مهدی پور

Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran

چکیده

  هدف از این مطالعه بررسی اثر آنتی­ اکسیدان رزوراترول به شکل نانو شده بر اسپرم خروس بود. در این پژوهش از آنتی اکسیدان رزوراترول به شکل نانو (لیپوزوم و NLC) و غیرنانو شده در محیط رقیق کننده استفاده شد. بلافاصله پس از جمع آوری منی و بررسی های اولیه، منی جمع آوری شده از هر ۱۵ خروس به منظور حذف اثرات فردی با یکدیگر مخلوط و به محیط رقیق کننده اضافه شدند. رقیق سازی در دمای C˚ ۳۷ به نسبت یک به بیست انجام شد. غلظت های مختلف رزوراترول (۲۰، ۴۰ و ۶۰ میکرومولار) به رقیق کننده پایه به سه شکل به صورت غیر محافظت شده، لیپوزوم و NLC اضافه شد. پس از رقیق سازی منی، مرحله سرد شدن تدریجی در دمای C˚۴ به مدت ۳ ساعت انجام شد. بعد از فرآیند سرد سازی صفات جنبایی (CASA)، یکپارچگی غشاء (HOST)، زنده مانی، پراکسیداسیون لیپیدی (MDA) و ناهنجاری های اسپرم، مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج در زمان ۲۴ و ۴۸ ساعت نگهداری در دمایی C˚۴ نشان ­دهنده آن است که استفاده از ۴۰ میکرومولار رزوراترول، رزوراترول لود شده در لیپوزوم و رزوراترول لود شده در NLC باعث بهبود جنبایی، جنبایی پیش رونده اسپرم، زنده مانی و یکپارچگی غشا در مقایسه با تیمار شاهد می­ شوند. نتایج این آزمایش نشان­ دهنده آن است که تیمارهای ۴۰ میکرومولار رزوراترول، رزوراترول لود شده در لیپوزوم و رزوراترول لود شده در NLC باعث بهبود بسیاری از پارامترهای مورد ارزیابی  شد.

کلیدواژه ها

Cryopreservation, Nano, Resveratrol, Rooster sperm, اسپرم خروس, انجماد, رزوراترول, نانو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.